RWDM – KVC Westerlo

Tijdens de interlandbreak trokken vele Kemphanen de winning mood van tegen KV Kortrijk vlotjes door. Met de hervatting van de competitie op en tegen RWDM, hoopte iedereen met een geel-en-blauw hart op eenzelfde scenario. Naast een stevige portie vertrouwen, zakte KVCW ook met een stevig aantal supportersbussen af naar het Edmond Machtensstadion. De gratis bussen en tickets werden duidelijk gesmaakt, een extra driepunter zou het fraaie cadeau van de club en zijn sponsors helemaal af maken. Zorgden onze Kemphanen voor die kers op de taart? 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, D. Haspolat (73′ N. Madsen), S. Sydorchuk, E. Daci, R. Tagir, T. Rommens (77′ J. Bos), E. Jordanov, R. Neustädter (73′ G. Yow), E. Bayram, L. Stassin (73′ M. Frigan), Y. Matsuo (87′ T. Van Den Keybus)

Eerste helft 

Na een pakkende minuut stilte was het Erdon Daci die voor het eerste doelgevaar van de partij zorgde. De Noord-Macedonische goaltjesdief profiteerde van een slippertje in de Brusselse defensie en haalde meteen de trekker over, maar zijn schot vanuit een scherpe hoek zoefde over de dwarsligger.

Aan de overkant zorgde een kopbal van Gueye dan weer voor het nodige gevaar. De rijzige Senegalese spits klom op het kwartier hoog boven de rest uit, maar zag zijn kopbal strandden tegen de paal.

Daarna was het opnieuw aan Daci om de expected goals-rating voor onze Kemphanen op te krikken. De Noord-Macedoniër zette zich sterk door, maar vond tot tweemaal toe RWDM-goalie Defourny op zijn pad.

Verwoede extra pogingen van een bedrijvige Daci leverden evenmin een eerste doelpunt op en ook aan de overkant slaagde RWDM, op een flauw schotje van Mboup na, er niet in om Bolat te verschalken. Zo doken beide teams met een brilscore de rust in.

Tweede helft

Die brilscore bleef in de tweede helft lang op het bord staan. Beide ploegen leken wat stroef uit de kleedkamers te zijn gekomen. Veel middenveldspel en weinig geslaagde acties vormde lange tijd de teneur. Tot iets na het uur plotsklaps Florent Sanchez vrij mocht uithalen aan de rand van de zestien en zo voor de 1-0 zorgde.

Met een driedubbele wissel hoopte coach Jonas De Roeck het tij te doen keren. De verse krachten – Yow, Frigan en Madsen – stonden amper een minuut op het veld of onze Kemphanen boksten een gevaarlijke aanval in elkaar. Eindstation van dienst vormde de kwieke Japanner Matsuo, maar die knalde pal op Defourny. 

Aan de overzijde liet eveneens een invaller zich opmerken. Het Braziliaanse dribbelkont Rikelmi slalomde zich een weg door de Westelse defensie, maar zag zijn poging gestuit worden door Bolat, die wat later ook pal stond op pogingen van Reine-Adélaïde en Camara.

Thomas Van Den Keybus werd net voor tijd nog als laatste troefkaart de mat opgestuurd en hij zag vanop de eerste rij hoe die andere Westelse invaller toch nog een punt uit de brand sleepte voor onze Kemphanen. Tijdens zijn eerste speelminuten in dit seizoen, zorgde Griffin Yow niet alleen voor zijn eerste doelpunt, maar ook voor een belangrijk punt voor KVC in het absolute slot van de partij.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Peter De Voecht/Photo News