RWDM – KVC Westerlo

Na de eerste driepunter van het seizoen te hebben behaald, kregen we een interlandbreak voorgeschoteld. Alle hoofden staan nu richting Molenbeek, waar we op zoek gaan naar de volgende punten.

KVC Westerlo

Supporters belonen: dit is wat ons bestuur wilde. Desondanks onze Kemphanen in de onderste regionen van het klassement staan geparkeerd, bleven onze supporters zich vocaal weren. Ook opbeurende tifo’s werden tentoongesteld. Daarom – ook dankzij enkele bereidwillige sponsors – wordt de combiverplaatsing naar RWDM helemaal gefinancierd. Gratis bussen en tickets, een betere beloning kan je niet schenken.

Op het veld moet dit een boost aan de spelers geven. Opnieuw drie punten aan het totaal toevoegen zou fantastisch zijn. De laatste vijf wedstrijden in het Edmond Machtensstadion, draaiden allemaal redelijk in het voordeel van de Kempen. Twee overwinningen en drie draws.

Zowel onze A- als jeugdinternationals lieten enkele mooie prestaties optekenen tijdens de interlandbreak. Sergii Sydorchuk won zijn twee wedstrijden, Erdon Daci mocht voor de eerste keer in zijn carrière opdraven in het shirt van Noord-Macedonië en wist in die vijf minuten een doelpuntje mee te pikken en Jordan Bos verloor met de socceroos thuis tegen Engeland, om daarna te winnen van Nieuw-Zeeland. Iedereen (Rommens, Stassin, Tagir, Bayram, Reynolds, Frigan, Piedfort en Mebude) keerden met het nodige vertrouwen terug naar de Merodedreef voor de hervatting van de competitie.

RWDM

Enkele dagen voor de competitiestart in juli, was het even chaos in Molenbeek. De volledige trainersstaf werd vriendelijk verzocht om andere oorden op te zoeken en de Braziliaan Claudi Caçapa kwam aan het roer te staan. In zijn spelerscarrière (1996-2012) speelde hij zes jaar bij de Franse club Olympique Lyon en twee jaar bij  Newcastle United. Ook enkele Braziliaanse clubs passeerden de revue.

RWDM is zijn eerste opdracht als T1 van een clubploeg. Ondertussen staan er 10 wedstrijden op zijn Belgische CV. Overwinningen werden behaald tegen OHL (1-2), KV Mechelen (1-0) en Cercle Brugge (2-1). Drie draws ook: Standard (1-1), Antwerp (0-0) en AA Gent (1-1) en nederlagen tegen Genk (0-4), Club Brugge (7-1), Union (2-3) en recentelijk op Charleroi in de laatste seconde van het spel (2-1).

Topschutter van de ploeg is Makhtar Gueye, die overkwam van Real Zaragoza, maar daarvoor al drie seizoenen te zien was op de Belgische velden bij KV Oostende. In de verdediging staan twee landgenoten van de coach: Abner en Klaus. Zij worden geflankeerd door de Ecuadoriaan Segovia en de Fransman Le Joncour. De betrouwbare sluitpost is Théo Defourny, die tegen Westerlo altijd een uitblinker is met zijn teams (Tubize, Eupen, Virton, Lokeren en Moeskroen). De Belgen Alexis De Sart en Pierre Dwomoh zijn vrijwel zeker van een plaats in het middenveld, waar Xavier Mercier de dirigeerstok hanteert. Deze zomer teruggekeerd naar België en opnieuw al drie assists achter zijn naam heeft staan. Voor de laatste twee plaatsen zal het afhangen welke tactiek de coach wil spelen, en heeft hij de keuze tussen de Japanner Abe, de Belgen Heris, Sambu, Dailly en Camara, de Malinees Sissako en de Fransmannen Sanchez en Reine-Adélaïde.

Michiel Allaerts

  • 26 jaar
  • Debuut in de hoogste klasse
  • Zoon van ex-scheidsrechter Paul Allaerts
  • 50 wedstrijden op lager niveau gefloten
  • Trekt een gemiddelde van 4,3 gele kaarten per wedstrijd
  • Voor RWDM al 2 wedstrijden gefloten: op Jong Genk (2-0) en op RSCA Futures (1-2)
  • Physiotherapist als hoofdberoep

Tekst en statistieken: Peter Boons