KVC Westerlo – KV Kortrijk

Vergeet het cliché van de stille Kempen. Het Kuipje kolkte en bruiste voor de aftrap van de partij tussen KVC Westerlo en KV Kortrijk. Op het veld moest de inbreng van Tuur Rommens en Erdon Daci voor extra vuurwerk én puntengewin zorgen. Naast het veld zorgde de twaalfde man met een alweer fraaie tifo voor alvast de nodige ingrediënten voor een spannende voetbalavond in’t Kuipje. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, D. Haspolat (78′ N. Madsen), S. Sydorchuk, E. Daci (69′ T. Van Den Keybus), B. Reynolds (78′ E. Jordanov), R. Tagir, T. Rommens (78′ J. Bos), R. Neustädter, E. Bayram, L. Stassin, Y. Matsuo

Eerste helft 

Het vurig enthousiasme van in de tribunes, kreeg niet meteen een doorvertaling op het veld. Op een slap opwarmingsschot van Kadri voor Bolat na, bleef het qua doelgevaar windstil in het openingskwartier.

Een bedrijvige Kadri probeerde daar na een twintigtal minuten verandering in te brengen. Vanuit een scherpe hoek kwam hij oog-in-oog te staan met Bolat, maar die laatste won het pleit. Ook op de poging van El Idrissy liet de Turkse goalie zien op zijn hoede te zijn vanavond.

Wie ook op zijn hoede was, was Erdon Daci. De Noord-Macedonische scherpschutter zag zijn goede invalbeurt op Genk beloond worden met een basisplaats en bedankte ook tegen KV Kortrijk zijn coach voor het vertrouwen. Op aangeven van Reynolds liet hij het Kuipje kirren van plezier en zette hij de 1-0 voorsprong op het bord.

Tweede helft

De luide gezangen die gedurende de ganse avond in’t Kuipje weerklonken, doofden kort na rust even uit. Een kwieke El Idrissy omspeelde Bolat en tikte het leer tegen de touwen, maar deed dat vanuit buitenspelpositie.

De fans in de tribunes kwamen terug op adem en met hen ook de Kemphanen op het veld. In een wervelend kwartier bestookten zowel Matsuo en Daci enkele keren het Kortrijkse doel, maar de score verder uitdiepen lukte niet.

In tegendeel, het doelpunt leek aan de andere kant te vallen. In het slot kapte Kortrijks-woelwater Kadri zich vrij in de zestien om daarna de trekker over te halen. De bordjes werden al gelijk gehangen, maar dat was buiten de VAR gerekend. Die riep de Kortrijkse feestvreugde een halt toe door voorafgaand buitenspel te signaleren. Een beslissing die op luid gejuich onthaald werd door de Westelse aanhang, die de eerste driepunter van het seizoen mee over de eindmeet schreeuwden voor KVC.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Dha/Photo News