KVC Westerlo – KV Kortrijk

Tegen Genk – ook al werden zij net voor de rust herleid met één man minder – werd er een mooi resultaat neergezet. Onze passionele Kemphanen streden met volle inzet om een achterstand van twee doelpunten nog om te zetten in een positief resultaat. Passie en strijd zullen ook zaterdag de keywords zijn om voor de eerste keer dit seizoen de drie punten in het Kuipje te houden.

KVC Westerlo

In het voetbaljargon spreekt men van een zes-puntenwedstrijd op zaterdag. De belangen zullen groot zijn en het geloof gaat er moeten zijn. Yes we can! 

De voorbije twee zéér moeilijke uitwedstrijden, tegen teams uit de G6, niet verliezend afsluiten, moet de nodige moed geven om te geloven in eigen kunnen. Als de twaalfde man dan ook opnieuw massaal zijn steun biedt aan onze Kemphanen, moet die eerste overwinning dit seizoen een feit worden.

De balans met de voorbije thuiswedstrijden tegen onze West-Vlaamse tegenstander, helt over in het voordeel van de Kempen. Slechts éénmaal werd er verloren: 14 jaar geleden wonnen de Kerels toen met 1-3. Vier thuiswedstrijden, vier nederlagen: het gebeurde ons in het verleden tweemaal eerder. Toen ook in de maanden september tot november. Zowel in 2016 als in 2018 werd die vijfde wedstrijd dan winnend afgesloten, om nadien opnieuw aan te pikken met een positieve reeks van het Kuipje is van ons!

De volgende weken kondigen zich aan als cruciaal. Want buiten de wedstrijd tegen Kortrijk, spelen we dan rechtstreekse duels tegen onze naaste tegenstanders RWDM, OHL en Charleroi, weliswaar allemaal buitenshuis.

KV Kortrijk

Glen De Boeck werd deze week voorgesteld als de nieuwe hoofdcoach. Bijna 4 jaar zat hij zonder club, na zijn laatste passage bij Lokeren.  Het is trouwens de tweede keer dat hij hoofdcoach is in Kortrijk. In de periode van november 2017 tot november 2018 leidde hij 46x de Kortrijkers al eens. Hij zou zijn meest succesvolle periode in zijn trainerscarrière tot hiertoe zijn met een puntenratio van 1,7 per wedstrijd.

KVK is op zoek naar zijn eerste punten buitenshuis. Op de openingsspeeldag moesten zij naar Gent (3-2) en nadien volgden Antwerp (6-0), OHL (3-0) en Charleroi (1-0). Vorig weekend haalden zij hun eerste overwinning van het seizoen. Cercle Brugge ging in het eigen Guldensporenstadion voor de bijl met 2-1, onder leiding van interim-coach Joseph Akpala.

De 3-5-2 opstelling bestond uit volgende spelers: doelman Tom Vandenberghe, verdedigers Mampassi, Joâo Silva en Radovanovic. Twee defensieve middenvelders: Marco Kana en Abdoulaye Sissako, twee flankspelers: Mehssatou en De Neve. Kadri speelde als een nummer 10 en het spitsenduo Davies en El Idrissy.  Acht doelpunten wisten ze al te scoren: zowel De Neve, Kadri, Davies als Avenatti deden dit tot tweemaal toe.

Scheidsrechter

  • Nathan Verboomen
  • 35 jaar
  • Fifa referee sinds 2019
  • Dit seizoen floot hij eerder éénmaal de beide teams: Kortrijk vs Standard (1-1) en Cercle Brugge vs Westerlo (2-1)
  • In de All Time Stats wonnen we nog nooit met hem, we haalden wel 3 draws en 4 nederlagen
  • Eerdere uitslagen in het Kuipje: Eupen (1-2), OHL (2-2), Charleroi (0-2) en Antwerp (3-3)

Tekst en statistieken: Peter Boons