KRC Genk – KVC Westerlo

Voor aftrappen toonden beide supporterskernen dat ze meer dan enkel en alleen blauw delen als clubkleur. Met een mooie actie toonden ze eendrachtig en krachtig de stem van het belang van fairplay in het voetbal. Met de sfeer zat het met andere woorden goed in een zonovergoten Cegeka Arena. Hopelijk inspireerden al deze positieve elementen ook de Kemphanen op het veld voor een mooie prestatie. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, D. Haspolat (58′ E. Daci), S. Sydorchuk (67′ K. Vaesen), B. Reynolds, R. Tagir, E. Jordanov (58′ T. Rommens), R. Neustädter (58′ L. Van Eenoo) , E. Bayram, L. Stassin, Y. Matsuo, N. Chadli (9′ T. Van den Keybus <> 75′ K. Vaesen)

Eerste helft 

Daar waar alles voor aanvang van de partij nog mooi was, begon de wedstrijd zelf met een domper voor KVCW. Eerst zagen onze Kemphanen Chadli geblesseerd uitvallen, nadien zagen ze tot overmaat van ramp de bezoekers ook de score openen. Munoz zette na doorkoppen van Arokodare de 1-0 van dichtbij feilloos op het bord.

Na de openingstreffer hadden de Genkenaren de wind in de zeilen. Geruggesteund door het thuispubliek gingen ze op zoek naar een snelle 2-0, maar Bolat andermaal verschalken lukte niet. Het was integendeel Stassin die de Genkse aanvalsgolven liet uitdoven. Na een knappe aanval vanop rechts knalde hij koelbloedig de gelijkmaker binnen.

Wat volgde was een geanimeerde eerste helft. Bolat toonde onder meer zijn kunnen op een poging van een snel doorgebroken Paintsil, zijn collega aan de overkant moest pal staan op schoten van andermaal Stassin en Matsuo. 

Ondanks dat het spel goed op en neer bleef gaan, leek iedereen in de Cegeka Arena zich op te maken om met een gelijke stand de rust in te gaan. Tot in een doldwaas slot de vrijstaande Kayembe de thuisploeg eerst naar de hemel schoot met de 2-1, maar scheidsrechter De Cremer diezelfde hemel weer deed dichttrekken met donderwolken door Baah uit te sluiten voor een slag in het aangezicht van Van den Keybus. 

Tweede helft

Met een man meer lag het initiatief bij het begin van de tweede helft bij onze Kemphanen, maar die liepen al snel in een vlijmscherpe counter van de thuisploeg. Kayembe stuurde Paintsil weg en die plaatste de 3-1 voorbij Bolat.

De Genkenaren konden zich nog meer in hun egelstelling gaan nestelen. Met drie wissels hoopte coach De Roeck het Genkse bastion te kunnen doorbreken. Breekijzer van dienst Daci toonde meteen dat zijn invalbeurt in de uitvoering van dat plan een slimme zet was. Met het hoofd devieerde hij een voorzet panklaar voor de voeten van Stassin, die met zijn tweede van de namiddag zorgde voor de hoopgevende aansluitingstreffer.

Met de extra tijd in zicht was het een andere invaller die de comeback helemaal voltooide. De tandem Reynolds-Stassin vond aan de tweede paal collega-flankverdediger Rommens en die knalde de bal in één tijd staalhard voorbij Vandevoordt. De ex-aanvoerder van Jong Genk vierde z’n doelpunt niet, maar zorgde met z’n goal wel voor een belangrijk punt voor onze Kemphanen.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Dha/Photo News