KRC Genk – KVC Westerlo

Na een volwassen wedstrijd te hebben gespeeld, en het punt dat we meenamen uit het Luikse, staat er opnieuw een zware horde om te nemen.  KRC Genk staat op het zondagse menu, aan onze Kemphanen de keuze om op welke manier ze deze gaan verorberen.

KVC Westerlo

Tegen Standard had onze coach meer defensieve stabiliteit ingebouwd. Kersverse aanwinst Emin Bayram verdedigde met passie en agressie en kreeg trouwens op verschillende media, het hoogst aantal punten achter zijn naam.  Ook Sinan Bolat scoorde hoog, hij verscheen opnieuw in het doel ten nadele van Nick Gillekens. Sinan hield, met enkele gevatte tussenkomsten (vijf in totaal) zijn netten schoon, wat ineens onze eerste cleansheet van het seizoen opleverde. Sergii Sydorchuk was dan weer de speler die procentueel de meeste duels had gewonnen (70%). Een andere defensieve pion, Roman Neustädter, is de enige Kemphaan die in alle wedstrijden mocht starten, en die alle speelminuten tot hiertoe heeft volgemaakt.

Op verplaatsing wordt er dit seizoen betere statistieken naar voren geschoven, we sommen ze even op: we halen meer punten (2 tegen 0), we scoren beter (4 tegen 3) en we krijgen minder goals tegen (6 tegen 10).

Zondag staat de 23ste editie van deze affiche op het programma. In totaal gingen we negenmaal met punten naar huis, 4 overwinningen en 5 draws. De laatste keer dat we punten pakten dateert van 12 jaar geleden, toen onze Braziliaanse spits Paulo Henrique negen minuten voor tijd de 0-1 op het bord zette en enkele minuten later de assist gaf aan Rachid Farssi om er 0-2 van te maken. By the way toen stonden Courtois en De Bruyne zelfs op het veld en speelden de Genkies later op het seizoen nog kampioen. 

KRC Genk

De Limburgers gaan zondag al hun zestiende wedstrijd van het seizoen spelen. In hun vorige acht thuiswedstrijden wisten zij maar éénmaal te winnen, wat toch wel heel opmerkelijk is. Demirspor (2-1) was die avond de tegenstrever.  Zesmaal gelijk en één nederlaag, onze Kemphanen moeten dus niet wanhopen. Aboubakary Koita van STVV liet trouwens vorige week zien hoe het moet. In een recordtijd had hij een loepzuivere hattrick in de eerste helft gemaakt. 

Coach Vrancken was blijkbaar muisstil tijdens de rust en net voor de start van de tweede helft pepte hij zijn spelers nog een keertje op om dan die knappe remonte in te zetten. Van de elf gemaakte doelpunten in de vaderlandse competitie, tekenden negen verschillende spelers present. Enkel hun nieuwe nummer 10, Bilal El Khannouss, en spits Tolu(walese) Arokodare konden al tweemaal scoren.

Ook bij Genk zien we maar 1 pion die in alle wedstrijden mocht starten: doelman Maarten Vandevoordt, die heel dicht aanleunt om binnenkort een eerste selectie voor de Rode Duivels te mogen ontvangen.

Wist je trouwens dat coach Vrancken wel een héél opmerkelijke statistiek heeft tegen onze Kemphanen: in zeven wedstrijden verloor hij nog nooit punten en in de drie confrontaties met onze coach idem dito. Nooit één punt moeten afgeven.

Na een volwassen wedstrijd te hebben gespeeld, en het punt dat we meenamen uit het Luikse, staat er opnieuw een zware horde om te nemen.  KRC Genk staat op het zondagse menu, aan onze Kemphanen de keuze om op welke manier ze deze gaan verorberen.

Scheidsrechter

  • Wesli De Cremer
  • Zowel Genk als Westerlo hadden hem dit seizoen al éénmaal gehad
    • Genk won op RWDM met 0-4
    • Westerlo verloor thuis met 1-3
  • Westerlo is de club die hij al het meest heeft gefloten in zijn carrière: zondag zal de 18de wedstrijd zijn

Tekst en statistieken: Peter Boons