Standard – KVC Westerlo

Wat eind vorig seizoen nog een duel was tussen twee teams in de Europe Play-Offs, was nu ietwat verrassend een duel tussen twee ploegen die onderin het klassement kampeerden. Beide ploegen waren er dus op gebrand om hun gemiste seizoensstart uit te vegen. In een kolkend Sclessin keerden oude-bekenden Chadli en Bolat niet enkel terug naar hun heimat, die laatste maakte ook zijn comeback onder de lat. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, J. Bos (81′ E. Jordanov), L. Van Eenoo (81′ D. Haspolat), M. Frigan (67′ K. Vaesen), S. Sydorchuk, B. Reynolds, R. Tagir, R. Neustädter, E. Bayram, Y. Matsuo (74′ T. Van Den Keybus) , N. Chadli (74′ L. Stassin)

Eerste helft 

In de Vurige Stede waren het onze Kemphanen die voor het eerst het vuur aan de lont staken. Een gretige Matsuo werd het straatje ingestuurd door Chadli, maar vanuit een scherpe hoek kon hij thuisdoelman Bodart niet verschalken. Even later stond Chadli zelf aan het kanon met een vrije trap, maar opnieuw brachten de vuisten van Bodart redding.

Op het halfuur slaagde Standard er voor het eerst in om de kolkende gezangen van het thuispubliek om te zetten in doelgevaar. Balikwisha maakte met een technisch hoogstandje ruimte vrij voor een schot, maar Bolat was bij de pinken en pareerde zijn poging in de korte hoek.

Net voor rust bleek de Westelgoalie opnieuw goed bij de zaak te zijn om een dwarrelende bal net voor de voeten van Sowah te keilen. Zo gingen we met een 0-0 stand de rust in na een meer dan hoopgevende eerste helft.

Tweede helft

Het einde van de eerste helft, tekende het spelbeeld bij het begin van de tweede. De Rouches eisten het balbezit meer op, Balikwisha testte met een afschandsschot of Bolat wakker uit de kleedkamer was gekomen.

Dat kan ik beter, dacht Djenepo. Na een lange dribbel wapende de Luikse flankaanvallen zijn schot, maar dat hobbelde uiteindelijk naast het doel van Bolat.

Een hele rits gele kaarten waren in de minuten die daarop volgde het enige wat op het wedstrijdblad te noteren viel. Vers bloed aan beide zijden zorgde echter opnieuw voor een heropflakkering van de partij. Invaller Price vond Kanga op de rand van de kleine rechthoek, maar zijn intikker werd gekeerd door een puike voetveeg van Bolat.

Beide supporterskernen hoopten nog op een doelpunt, maar dat kwam er niet meer. Zo eindigden we deze partij zoals we hem begonnen waren met 0-0. Zowel Standard als Westerlo kunnen dus een streepje bijzetten in het klassement en kunnen ook hun eerste clean sheet van het seizoen toevoegen aan de statistiekenboeken.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Ses/Photo News