Standard – KVC Westerlo

The only way is up. Laat dit de voorlopige conclusie zijn na 7 speeldagen. Dame Fortuna blijkt in verlof te zijn, zodat elke fout van onze Kemphanen cash worden betaald. Tegen Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en Antwerp weet je dat het moeilijk kan worden, terwijl er tegen Eupen, KV Mechelen en Cercle Brugge toch wel met een beetje geluk er meer inzat. Nu voor alle doemdenkers: neem even het klassement van vorig seizoen erbij na 7 speeldagen, en dan zie je dat de rode lantaarn van toen, daarna nog de revelatie van dat seizoen was (en zelfs dit seizoen is).

KVC Westerlo

Tegen Antwerp werd er opnieuw aardig mee gevoetbald, totdat een teamfout de aanleiding was tot de 0-1 van Vincent Janssen. Het uitgekookte Great Old speelde daarna de wedstrijd volwassen uit zodat onze Kemphanen opnieuw het onderspit moesten delven.

Met Bayram en Sydorchuk in de basis, verschenen twee van de vier kersverse aanwinsten onmiddellijk in de ploeg. Een kwartier voor tijd mocht ook Do(gucan) Haspolat het veld op, maar ook hij kon het tij niet meer keren.

Standard-away is nooit een makkie geweest. De eerste overwinning ever viel in de negentiende Luikse ontmoeting, toen Benji De Ceulaer tweemaal raak trof in het Maurice Dufrasnestadion. Het zou ook de enige blijven, want bij de volgende drie ontmoetingen werd er tweemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld. Dit was trouwens de laatste ontmoeting enkele maanden geleden toen we na een 2-0 achterstand in de blessuretijd nog tweemaal konden toeslaan.

Standard Luik

Coach Carl Hoefkens kreeg net voor het einde van de zomermercato nog een kwaliteitsinjectie, wat meteen resulteerde tot de eerste overwinning van het seizoen. De 4 aanwinsten, Hayden – Alzate – Djenepo en Sowah, verschenen tegen Eupen dan ook allemaal rechtstreeks in de basis. Ook Konstantinos Laifis kreeg voor de eerste keer terug speelgelegenheid.

Als we de rest van de ploeg bekijken dan zien we dat enkel doelman Bodart en de verdedigers Bokadi en Fossey nog dezelfde namen zijn t.o.v. enkele maanden geleden. Ook de Ivoriaanse spits Kanga (Hertha BSC) en de Japanse centrale middenvelder Hayao Kawabe (Grasshopper Club Zürich) en de nieuwe aanvoerder Zinho Vanheusden (AZ Alkmaar) zijn nieuwkomers.

Zoals gezegd kenden de Rouches – net als onze Kemphanen – geen al te beste start en werd er in de eerste drie thuiswedstrijden niet gewonnen: Union (0-1), Cercle Brugge (0-1) en RWDM (1-1). Ook op verplaatsing verliep het niet al te vlot: Sint-Truiden (1-0), Charleroi (1-1), Kortrijk (1-1) en dus de eerste overwinning vorige week in Eupen (1-3).

Bert Put

  • Limburger
  • 35 Jaar
  • 11 jaar scheidsrechter
  • 2017: debuut in Eerste Klasse
  • 7 wedstrijden voor KVC Westerlo
  • Balans: 3 overwinningen – 1 draw – 3 nederlagen
  • 7 wedstrijden voor Standard
  • Balans: 2 overwinningen – 2 draws – 3 nederlagen
  • Eerste keer Standard vs Westerlo

Tekst en statistieken: Peter Boons