KVC Westerlo – Royal Antwerp FC

De herstart van de competitie na de interlandbreak had voor onze Kemphanen een confrontatie in petto met the Great Old. De Antwerpse eeuweling liep alles behalve mank. Met de lancering van hun filmdocu ‘Den Dubbel’ en hun ticketje richting Barcelona in de Champions League, leefde Royal Antwerp FC op een roze wolk. Aan Westelse zijde werd er gerekend op nieuwkomers Sydorchuk en Bayram om die roze wolk te doorpikken en voor de eerste driepunter te zorgen voor KVC. 

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, L. Van Eenoo (74′ D. Haspolat), M. Frigan (64′ K. Vaesen), S. Sydorchuk, B. Reynolds (84′ E. Jordanov), T. Rommens, R. Neustädter, T. Van Den Keybus (84′ Fixelles), L. Stassin, N. Chadli (74′ Y. Matsuo)

Eerste helft 

En allemaal samen als één man achter de Kemphanen. Met een fraaie tifo liet de Kempense aanhang alvast zien er veel zin in te hebben vanavond. Het enthousiasme van in de tribunes, inspireerde Chadli om vroeg in de partij Butez onder vuur te nemen met een gekruist schot, maar zijn half gekraakte poging kon de bezoekende goalie onvoldoende verontrusten.

Aan de overkant gingen dan weer wel alle alarmbellen af. Keita ontfutselde het leer aan de rand van de Westelse zestien en legde ‘m panklaar voor Janssen, die de bal simpel binnentikte.

De reactie van onze Kemphanen volgde snel. Een vrije trap van Van Den Keybus belandde na wat geharrewar in de zestien voor de voet van Van Eenoo. Die wist de bal tegen het net te werken, maar zag zijn schot gefnuikt worden door een eerder gefloten overtreding door scheidsrechter D’Hondt. 

De partij kabbelde verder, met Antwerp dat het merendeel van het balbezit opeiste en Westerlo dat zocht naar een opening in de bezoekende defensie. Die vond geen van beide teams echter bij elkaar in het verdere verloop van de eerste helft, waardoor we met een 0-1 stand de rust in gingen.

Tweede helft

Net als bij het begin van de eerste helft, zorgde onze geelhemden voor het eerste noemenswaardige doelgevaar. Van Eenoo bracht met een scherpe voorzet Frigan in scoringspositie, maar de Kroatische spits kwam net een teen tekort om de bal voorbij Butez te deviëren.

De daaropvolgende minuten kregen de aanwezige toeschouwers maar weinig om zich aan op te warmen. Gebrei op het middenveld nam de bovenhand, kansen vielen er amper te noteren. Tot iets na het uur Muja met een gemillimeterde pass Bataille oog in oog bracht met Gillekens. De Antwerpse linksachter faalde niet en trapte de 0-2 op het bord.

Aangever van dienst Muja zette wat later ook zijn naam op het scorebord. Nadat een eerste poging van hem nog uiteenspatte tegen de paal, trof de kwieke Albanese winger nu wel raak op aangeven van Vermeeren. Daarmee stond de 0-3 eindstand op het bord van een moeizame partij die niet het verhoopte resultaat opleverde voor onze Kemphanen.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Peter De Voecht/Photo News