Eerste training Younited Westel

One team, my home. Op een zomerige woensdagochtend, kwam het nieuwbakken Kempische communityteam voor een eerste keer samen voor een voetbaltraining in de warme schaduw van ’t Kuipje. 

Younited Westel vormt een samenwerking tussen onze club, de gemeente Westerlo, OCMW Westerlo en Projecthuis De Dreef. Doormiddel van het oprichten van een warm communityteam, willen we hen via het plezier van het voetbal, een positieve identiteit meegeven en de energie opwekken om hun leven een nieuwe wending te geven. 

Die nieuwe wending kende op woensdag 6 september een doorstart met de eerste training. Onder begeleiding van twee gespecialiseerde coaches, werden onze nieuwe Kemphanen ontvangen op het complex van KVC Westerlo. Daar werd na een korte kennismaking de eerste voetbaltraining afgewerkt, gevolgd door een smakelijke lunch achteraf. 

Dat zowel de training als de lunch nadien gesmaakt werden, bewezen de vele lachende gezichten op en rond het trainingsveld. Na die mooie opstart, kijken wij als club dan ook alvast reikhalzend uit naar alle komende trainingen die van dit maatschappelijke project nog meer een succes zullen weten te maken. 

Wat is Younited Westel?

Of het nu de warmte van de kleedkamer is of de adrenaline op het veld, de roes van de overwinning of het verdriet van een nederlaag: bij Younited Westel delen we lief en leed. Onze spelers zijn experten in het dagelijks overleven en vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis. Zo helpen we ze via het voetbal onder meer bouwen aan hun zelfvertrouwen en brengen we opnieuw structuur en kracht in hun leven te brengen. Op die manier zetten we samen de eerste stap in de richting van een nieuw begin. 

De Younited Westel-trainingen vinden elke woensdag plaats om 10u. Spelers zijn welkom vanaf 18 jaar, supporters langs het veld zijn welkom vanaf alle leeftijden. Na de training wordt er voor iedereen ook een smakelijke lunch voorzien. Voor meer info over ons Younited Westel-team kan je altijd telefonisch contact opnemen via 0491 34 48 13.