KVC Westerlo aanwezig op ECA voetbaltop in Berlijn

Berlijn vormde de afgelopen dagen niet enkel de hoofdstad van Duitsland, maar toonde zich ook de hoofdstad van het Europese topvoetbal. De ECA (European Club Association) hield er een bijeenkomst met 285 vooraanstaande Europese voetballeden om hun licht te laten schijnen en ideeën uit te wisselen over de toekomstige ontwikkelingen in het voetbal. Aan die overlegtafel zat voor KVC Westerlo ook vice-president Hasan Cetinkaya, die als blijk van erkenning voor alle verwezenlijkingen die de afgelopen jaren werden bereikt bij KVC, een uitnodiging kreeg toegestuurd om mee plaats te nemen tussen tal van topclubs.

De European Club Association werd in 2008 boven de doopvont gehouden en is intussen uitgegroeid tot de enige door FIFA en UEFA officieel erkende organisatie voor voetbalclubs op Europees niveau. Met een lidmaatschap van meer dan 330 toonaangevende professionele clubs uit heel Europa, kent de organisatie niet enkel haar kracht als toonaangevende en invloedrijke stem op het Europese voetbaltoneel, maar beoogt het als denktank ook kennisoverdracht en ontwikkeling bij al zijn leden, om hen zo nog performanter te kunnen maken.

In die ontwikkeling, zagen ze ook een plaats weggelegd voor onze club. De duurzame groei, die sinds de overname van president Oktay Ercan in 2019 in Westerlo werd ingezet, wekte de aandacht van ECA, die als blijk van waardering voor al dat harde werk een uitnodiging veil hadden om lid te worden van hun netwerk. Zo sluit onze club zich in navolging van enkele Belgische en Europese topclubs als volgende aan bij deze internationaal gerenommeerde voetbaldenktank.