Cercle Brugge – KVC Westerlo

Een lastige verplaatsing richting het Jan Breydelstadion vormde de laatste halte voor onze Kemphanen voor de interlandbreak. Ploeg in vorm Cercle stoomde onder aanvoeren van coach Muslic als een hogesnelheidstrein door de competitie en kon mits winst tegen Westerlo zelfs naar de eerste plaats springen. Onze Kemphanen daarentegen hoopten hun hoopgevende momenten eindelijk nog eens te kunnen omzetten in puntengewin.

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, P. Perdichizzi (88′ R. Tagir), L. Van Eenoo, N. Madsen (81′ T. Van den Keybus), M. Frigan, B. Reynolds, T. Rommens, E. Jordanov (81′ F. Gouré), R. Neustädter, L. Stassin (68′ K. Vaesen), N. Chadli (68′ Y. Matsuo)

Eerste helft

In een kabbelend openingskwartier toonde vooral scheidsrechter Nathan Verboomen zich de actiefste man op het veld. De Vlaams-Brabantse ref hield de partij strak onder controle en moest vaak de wedstrijd onderbreken voor kleine foutjes langs beide zijden. Veel ander doelgevaar kregen we hierdoor dan ook niet te zien. Aan meer dan een klimmend schot over doel van Stassin en enkele steekballetjes van de thuisploeg die Gillekens kon oprapen, konden de supporters in de tribune zich dan ook niet opwarmen. Gelukkig konden ze daarvoor wel rekenen op de op-de-afspraak-zijnde zomerzon.

Wie eveneens op de afspraak was, was Denkey. Met een schot in de draai op het halfuur deed de Cercle-spits een voorts behouden partij toch even terug heropleven. ‘Dat kan ik beter’, dacht Chadli bij zichzelf. Met knap kap-en-draaiwerk maakte hij ruimte vrij voor een schot, maar net zoals Denkey zag ook hij zijn poging naast het doelhout verdwijnen.

Op de eerste bal tussen dat doelhout, was het wachten tot minuut 41. Een warrige aanval van de thuisploeg over meerdere stationnetjes, vond uiteindelijk z’n eindhalte bij stoomtrein Siquet, maar die kon met zijn poging doelman Gillekens nauwelijks verontrusten.

Doelkans twee tussen de palen had echter meer succes. Siquet – opnieuw hij – vond met een scherpe voorzet het hoofd van Denkey, die met een staalharde kopbal vlak voor rust voor de 1-0 zorgde.

Tweede helft

Met getrommel op de tribunes en gerommel op het veld die scheidsrechter Verboomen opnieuw dwongen de partij veel stil te leggen, kregen we in de tweede helft een haast identieke aanvangsfase als in de eerste helft. Toch was het nu minder lang wachten op het eerste schot tussen de palen. Na een fluks uitgespeelde aanval van de thuisploeg was het op het uur Siquet die een eerste maal het doel van Gillekens onder vuur nam. De Westel-goalie stond echter goed pal en wist met een beenveeg het schot onschadelijke te maken.

De minuten daarop kregen de manschappen van Muslic de wedstrijd steeds meer en meer in hun greep. Coach De Roeck probeerde met de inbreng van Vaesen en Matsuo het tij te doen keren, maar luttele minuten na hun inbreng was het toch de thuisploeg dat de score kon verdubbelen. Door een bos van benen vond Denkey zich een weg om de 2-0 op het bord te punteren.

Aan de overkant lieten intussen ook onze Kemphanen doelgevaar optekenen. Zowel Vaesen en Frigan zagen hun draaibal richting linkerhoek net naast zweven, Van Eenoo zag op zijn beurt zijn voorschot-schot richting linkerbovenhoek vanonder de deklat weggetikt worden door een attente Warleson. En wanneer de Braziliaanse goalie zich dan toch gewonnen moest geven op een deviatie van Vaesen, vervulde ook de doelpaal zijn rol van boeman voor onze Kemphanen.

Terwijl de thuissporters hun vreugdegezangen aan het inzetten waren, vond Frigan diep in blessuretijd dan toch nog de weg naar doel. Met de aansluitingstreffer onderstreepte hij zijn selectie voor het Kroatische nationale elftal, maar voor punten zou zijn tweede doelpunt in de laatste twee wedstrijden niet meer zorgen.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Peter De Voecht/Photo News