Cercle Brugge – KVC Westerlo

Vorige zaterdagnamiddag hadden we een déjà-vu. Met nog maar vijftien minuten op teller, hadden onze Kemphanen volledige controle over de wedstrijd, gekruid met een twee-doelpunten-voorsprong . Tien minuten later was het scenario helemaal omgedraaid en moesten we tenslotte zonder punten naar de kleedkamer gaan. Exact één jaar geleden deed de Malinois dit ook al eens tegen ons. Rug rechten en op naar de volgende. 

KVC Westerlo

Het klassement liegt er niet om. Voetbal bestaat uit punten pakken, de manier waarop is van ondergeschikt belang. Je kan goed voetbal brengen, je kan genoeg kansen creëren en je kan genoeg doelpunten maken. Maar het klassement wordt gemaakt of je een wedstrijd wint, gelijkspeelt of verliest. Een goede start is belangrijk, maar hoe je eindigt na de laatste speeldag is nog belangrijker.

Als optimistische Kemphaan zal ik jullie een voorbeeld geven. De meeste onder jullie zullen Wisla Plock niet kennen. Zij stonden vorig seizoen fier aan de leiding van speeldag 1 tot speeldag 8 in de Poolse Ekstraklasa, de hoogste voetbalafdeling in dat land. Zij scoorden vlot en kregen amper doelpunten tegen. Op het einde van de rit zijn ze gedegradeerd. Bredero zei “t kan verkeren”, in welke richting dan ook.

Mijn vorige voorspelling – qua basiselftal tegen KV Mechelen – was volledig uitgekomen. Tuur Rommens maakte zijn debuut in de basis i.p.v. de gekwetste Jordan Bos en met Chadli en Van Eenoo kwam er meer ervaring in het elftal. Welk plan onze coach tegen het stugge Cercle Brugge in gedachte heeft, zullen we zaterdag weten.

Wist-je-dat?

 • Wij in het lichtblauw moeten spelen, omdat de Brugse doelmannen enkel beschikken over een volledige gele en een volledige zwarte uitrusting.
 • Onze spits Matija Frigan de dag na de wedstrijd het vliegtuig neemt, om zich voor de allereerste keer te vervoegen bij het nationale A-team van Kroatië.
 • Lucas Stassin met het nummer 76 speelt en dat dit het geboortejaar is van zijn papa. Al zegt hijzelf dat dit puur toeval is.
 • Lukas Van Eenoo Spaanse les volgt en al een aardig woordje Spaans kan praten tegen Josimar Alcocer.
 • De echtgenote van Edi Jordanov hoogzwanger is.

Cercle Brugge

De statistieken van Cercle zijn redelijk duidelijk in hun reeds vijf gespeelde wedstrijden. Zij laten het liefst de bal aan de tegenstander, zowel uit als thuis. Op hun eigen helft spelen geven zij amper (288x) een pass naar elkaar. De bal gaat direct over de middenlijn en daar vechten zij het duel uit, waar zij oppermachtig in zijn. Liefst 378 duels hebben zij gewonnen, 247 over de grond en 131 in de lucht. 

Miron Muslic, de Bosnisch-Oostenrijkse coach is een echte gentleman pur sang. Ook al ben je van het rivaliserend elftal, hij zal je vriendelijk groeten. Op de persconferenties draait hij niet rond de pot en moet hij niet zoeken naar de juiste woorden.  Hij heeft van de Cercle een winnend elftal gemaakt. In 38 wedstrijden haalde hij een gemiddeld puntenaantal van 1,76 en leed hij maar 9 nederlagen, tegen ploegen zoals: Union, AA Gent (2x), Anderlecht, Antwerp (2x), KRC Genk, Charleroi en … KVC Westerlo. Olivier Deman werd ook Rode Duivel onder zijn bewind en ook de naam van kapitein Somers viel in de media al.

Het vermoedelijke elftal zal bestaan uit doelman Warleson, verdedigers Siquet, Popovic, Daland en Ravych, middenvelders Lopes, Van der Bruggen, Somers en Deman en het duo Gboho en Denkey als de meest aanvallende pionnen. Van de reeds vijf gemaakte doelpunten scoorden Somers en Denkey beide tweemaal en wist ook de Ecuadoriaanse invaller Alan Minda de netten te doen trillen.

Scheidsrechter

 • Nathan Verboomen
 • 35 jaar
 • Bachelor LO
 • Aangesloten club: VC Bertem-Leefdal
 • Prof sinds 2010
 • FIFA Referee sinds 2019
 • 244 wedstrijden
  • 18 wedstrijden voor Cercle Brugge
  • 6 wedstrijden voor KVC Westerlo
  • 1ste keer Cercle Brugge vs KVC Westerlo

Tekst en statistieken: Peter Boons