KVC Westerlo – KV Mechelen

Konden de Kemphanen nog eens victorie kraaien? Na ontmoetingen met de huidige nummers 1, 2, en 4 in de stand, volgde er nu de derby tegen Malinwa. De Maneblussers pakten vorige week hun eerste driepunter van het seizoen tegen Union en dat met een droge 4-0. Een makkelijke kluif zou dit KVM dus niet gaan worden, maar ook onze Kemphanen waren hongerig naar punten.

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, P. Perdichizzi, L. Van Eenoo (82′ R. Tagir), N. Madsen, M. Frigan (74′ Y. Matsuo), B. Reynolds, T. Rommens (82′ E. Jordanov), R. Neustädter, T. Van Den Keybus, L. Stassin (82′ Gouré), N. Chadli (62′ M. Fixelles)

Eerste helft

De aanwezige fans, waaronder niemand minder dan special guest Kevin De Bruyne, kregen een aangenaam begin van de partij te zien. Beide ploegen openden met veel overgave en passie, enkel de precisie bleef in het openingskwartier in de finale zone wat afwezig.

Van een gebrek aan precisie was er echter geen sprake bij de goal van Stassin. Met een touch of class verschalkte hij Malinwa-doelman Coucke in de verste hoek.

Stassins fraaie openingsgoal inspireerde z’n spitsmaatje Frijan om ook zijn naam op het scorebord te plaatsen. De Kroatische spits gritste handig een afgeblokt schot van Stassin mee en prikte oog in oog met Coucke de 2-0 op het bord.

De dubbele voorsprong zette onze Kemphanen op rozen, toch bleef het ook opletten voor de tegenprikken van de bezoekers. Een afstandsschot van Schoofs zoefde net voor rust nipt naast de winkelhaak, een pegel van Storm spatte niet veel later uiteen tegen de paal. Zo gingen onze Kemphanen voor het eerst dit seizoen de rust in met een meer-dan-hoopgevende voorsprong.

Tweede helft

Bij de rust geen wissels op het veld, wel in de lucht. De zon maakte plaats voor enkele regenwolken, maar voor een vlaag aan kansen zorgde dat niet. Onzorgvuldigheden langs beide kanten lieten het kansenblad in de tweede helft lange tijd blank. KVM-coach Defour zorgde met een driedubbele wissel er echter wel voor dat er op het uur toch nog wat op het wedstrijdblad verscheen.

Aan goede wil ontbrak het echter niet bij de bezoekers, maar echt Gillekens bedreigen lukte hen niet. En wanneer een zeldzaam schot dan toch onze Westelse achterhoede wist te passeren, stond er met Schoofs nota bene zelf een KVM-speler in de weg die het schot naast deed deviëren.

Een kwartier voor tijd kregen we dan toch nog een nagelbijter, wanneer Schoofs een afvallende voorzet voorbij Gillekens in doel schiet. De aansluitingstreffer gaf KVM duidelijk moed, want niet veel later preikte ook de gelijkmaker op het bord na een ongelukkig eigen doelpunt van Madsen.

Donkere wolken begonnen zich samen te pakken boven het Kuipje en wanneer vijf minuten voor tijd Lauberbach de 2-3 tegen de touwen schoot, viel de hemel helemaal op ieder Westels hoofd.

De zes minuten extra tijd gaven nog moed, maar onze Kemphanen konden het tij niet meer keren. Zo eindigde een hoopgevende en sfeervolle namiddag in’t Kuipje toch nog in mineur.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Gvg/Photo News