RSC Anderlecht – KVC Westerlo

De heren kalendermakers hadden een pittig seizoensbegin in petto voor onze Kemphanen. Na eerder Club Brugge en Gent te hebben mogen ontvangen in het eigen Kuipje, vormde het Lotto Park van recordkampioen RSC Anderlecht de volgende halte. Na drie wedstrijden was de Westelse stoomtrein nog niet volledig op toerental, maar met Stassin, Mebude, Gillekens en Tagir als nieuwe wagons, hoopte coach De Roeck toch mee de eerste driepunter van het seizoen aan boord te halen. 

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, P. Perdichizzi, M. Fixelles (84′ M. Gümüskaya), N. Madsen, M. Frigan (84′ F. Goure), A. Mebude (46′ Y. Matsuo), B. Reynolds, R. Tagir (46′ E. Jordanov), R. Neustädter, T. Van Den Keybus, L. Stassin

Eerste helft 

De verhoopte Westelse wervelwind, moest echter plaats maken voor een paars-witte wurggreep. Na een vlotte combinatie over de linkerflank prikte Dolberg na nog geen minuut spelen al de 1-0 op het bord. Niet veel later probeerde Deen het opnieuw, maar zijn poging met het hoofd bleek minder succesvol te zijn dan met z’n geliefkoosde rechtervoet.

Terwijl Westerlo probeerde om uit de omknelling te geraken, bleef Anderlecht de controle over de partij behouden. Een bedrijvige Flips zag z’n eerste goal voor paars-wit net voorbij de verste paal zwaaien, Sardella zag zijn voorzet-schot dan weer knap uit de bovenhoek gezweefd worden door Gillekens. Aan de overzijde zorgde Fixelles met een schot voorlangs voor een eerste streepje op het statistiekenformulier van de analisten.

Een gretige Raman hoopt iets voor rust ook zijn naam nog te kunnen toevoegen op dat papier, maar hij besloot oog in oog met Gillekens naast.

Tweede helft

Nieuwe helft, nieuwe kansen en ook twee nieuwe namen. Matsuo en Jordanov werden in de strijd gegooid in plaats van Mebude en Tagir. Toch was het veeleer een ‘oudere’ naam die voor het eerste doelgevaar zorgde. Vertonghen zocht met een lepe kopbal de tweede bal, maar vond daar de vingertoppen van Gillekens. Niet veel later probeerde Raman met een gekruld schot dan maar de andere paal te viseren, maar ook zijn poging werd in hoekschop gedevieerd door een attente Gillekens.

Een nieuwe wisselronde op het uur moest voor een ommezwaai zorgen. Met nieuwkomers Alcocer en Chadli, gooide De Roeck twee (gewezen) internationals het veld op. Dat inspireerde die andere international aan de overzijde om nogmaals het doel van Gillekens onder vuur te nemen. Vertonghen kapte zich vrij in de zestien en trapte fraai overhoeks binnen.

De 2-0 leek de dooddoener te gaan worden voor onze Kemphanen, tot Jordanov 10 minuten voor tijd door een bos van benen de aansluitingstreffer vond en zo de Westelse hoop deed heropleven. Maar meer dan wat spanning opnieuw in de partij brengen, deed het niet. Zo kwamen onze Kemphanen in het slot weliswaar nog kortbij, maar de drie punten, die bleven toch gewoon in de hoofdstad.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Ses/Photo News