KVC Westerlo – KAA Gent

Konden onze Kemphanen de ban breken? 15 jaar wachtte KVC al op een driepunter tegen KAA Gent. Statistisch gezien oogde de tweede thuiswedstrijd vooraf dus niet al te rooskleurig. Maar in een zomerig Kuipje doorprikte de zon alvast het wolkendek, mogelijks konden onze Kemphanen dat vanavond ook doen met de Gentse vloek.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, P. Perdichizzi, M. Fixelles (84′ M. Gümüskaya), J. Bos (84′ T. Rommens), N. Madsen, M. Frigan (84′ F. Goure), B. Reynolds, E. Jordanov (72′ A. Mebude), R. Neustädter, T. Van Den Keybus, Y. Matsuo (72′ L. Stassin)

Eerste helft 

Met een knal van buiten de zestien luttele minuten na de aftrap, was het Van Den Keybus die de Westelse intenties meteen duidelijk maakte. Met de nodige drang naar voren, zocht KVC een opening in de Gentse defensie. Die vond Frigan na een kwartier in de vorm van de hand van Torunarigha. De recordaankoop van Westerlo kopte de bal van dichtbij ertegenaan, scheidsrechter De Cremer wees onverbiddelijk naar de stip. De elfmeter was een koud kunstje voor Madsen, die Gent-goalie Nardi ijzig kalm de verkeerde kant uitstuurde.

De Westelse treffer schudde man-in-vorm Orban wakker. Hij haalde enkele minuten na de openingsgoal de trekker over, maar vond Bolat op z’n pad. Wat later was het toch prijs voor de bezoekers. Hong vond op hoekschop het hoofd van Watanabe, die de 1-1 ruststand op het bord knikte.

Tweede helft

Met een schot van Van Den Keybus dat net naast ging, kregen we nagenoeg een copybook start van de tweede helft. En wanneer Perdichizzi van dichtbij een vrije schietkans krijgt, leek ook het doelpuntenverloop eenzelfde scenario te kennen, ware het niet dat een voet van Gent-goalie Nardi de vroege 2-1 verhinderde.

Aan de overzijde was het na een uur spelen wel prijs. Een uittrap van Bolat belandde in de voeten van Kums. Die vond Cuypers meteen centraal voor doel en de gewezen topschutter dikte ook zijn doelpuntenstatistieken voor dit seizoen aan met een extra goaltje.

Niet veel later mocht er nog een extra streepje achter de doelpuntenkolom van Cuypers worden gezet. Na een foutieve tackle van Reynolds in de zestien, ging ook de bal voor KAA Gent op de stip. Cuypers zette de elfmeter fijntjes om, maar moest dat trucje nog een keer overdoen van ref De Cremer omdat Orban te snel de zestien in kwam lopen. Het deerde de Gentse aanvalsleider nauwelijks, want ook bij zijn tweede poging legde hij de bal koelbloedig in de rechterbenedenhoek weg.

Terwijl Westerlo met een driedubbele wissel nog op zoek ging naar een hoopgevende aansluitingstreffer – en daar met de ingevallen Gümüskaya en Rommens nog dichtbij kwamen – belette Bolat zowel Fofana als Tissoudali nog het scoren. Zo eindigde de partij op 1-3 en kent de jammerlijke reeks tegen KAA Gent nog een extra verlengstuk.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Peter De Voecht/Photo News