KVC Westerlo – Club Brugge

Vier op zes, dat was de buit van KVC Westerlo vorig seizoen in de onderlinge confrontaties met Club Brugge. Een waar huzarenstukje voor in de geschiedenisboeken, maar ook een mooie doelstelling om dit seizoen proberen te evenaren. Dat deed coach Jonas De Roeck met nagenoeg dezelfde basiself als vorige week tegen Eupen, met uitzondering van twee nieuwe namen, namelijk Frigan en Reynolds.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, M. Fixelles (84′ M. Gümüskaya), J. Bos, N. Madsen, M. Frigan (72′ K. Vaesen), E. Daci (57′ A. Mebude), B. Reynolds (84′ E. Jordanov), R. Tagir, R. Neustädter, T. Van Den Keybus, Y. Matsuo (72′ L. Stassin)

Eerste helft

Aan Brugse zijde waren ze er anderzijds op gebrand om die negatieve balans tegen KVCW dit seizoen om te keren. Een fantasietje van Thiago na 2 minuten luidde dan ook een reeks aanvalsgolven in richting het doel van onze Kemphanen. Pogingen van Thiago en Nusa belandden eerst nog naast, maar wanneer Vanaken en Skov Olsen van dichtbij konden uithalen, was het Bolat die de meubelen wist te redden voor onze thuisploeg.

Aan de overzijde knutselden onze Kemphanen enkele counters in elkaar, maar echt hun stempen doordrukken in de zone van de waarheid, lukte – op een kopbalkans van Neustädter na – niet.

Club behield in tussentijd het merendeel van het balbezit en wanneer Vanaken z’n spitsbroeder Thiago alleen op weg zette richting doel, vertaalde dat overwicht in balbezit zich ook uit in een voorsprong voor de bezoekers.

Ei zo na wist Club die voorsprong vlak voor rust nog te verdubbelen, wanneer ook Skov Olsen plots oog in oog kwam te staan met Bolat, maar zijn poging spatte uiteen op de deklat.

Tweede helft

Net zoals de eerste helft, werd ook de tweede speelhelft meteen geopend met een gevaarlijke doelkans, zij het wel dat het deze keer onze Kemphanen waren die voor de dreiging zorgden. Na een knappe combinatie door het midden, haalde Madsen de trekker over, zijn afgeweken schot belandde maar net naast de kooi van Mignolet.

Het antwoord van Club liet echter niet lang op zich wachten. Eerst verhinderde Bolat Club-spits Thiago van z’n tweede doelpunt van de avond, nadien riep hij ook Vanaken en Skov Olsen een halt toe. Wanneer de Westel-goalie even later dan toch een bal van z’n vingers liet glippen, kwam gelukkig voor KVC ref Boterberg tussenbeide voor een voorafgaande overtreding.

Aan de overzijde moest ook z’n collega-doelman Mignolet z’n kunnen tonen op een knappe vrije trap van de ingevallen Kyan Vaesen.

De knal van Vaesen luidde een slotoffensief van Westerlo in. De eveneens ingevallen Mebude baande zich een weg richting zestien, maar zag z’n poging gekeerd door Mignolet. Niet veel later zag Vaesen zijn schot in hoekschop gedevieerd worden door een uitgestoken Brugs been.

Maar met de extra tijd in zicht, doofde het Westelse aanvalsvuur opnieuw. Diep in blessuretijd was het zelfs Club dat opnieuw zijn neus aan het venster stak. Een schot van Nusa belandde via de vingertoppen van Bolat tegen de deklat, de rebound van Vanaken werd afgevlagd voor buitenspel. Zo eindigden we de tweede helft zoals we ‘m begonnen, met een 0-1 eindstand. Geen punten in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Volgende week wacht een eerste revanchekans tegen KAA Gent.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Dha/Photo News