KVC Westerlo – Club Brugge

Het was een ex-Kemphaan die ons vorige week de das omdeed. Yentl Van Genechten stond tweemaal op de juiste plaats om de bal tegen de netten te prikken, nadat onze eigen jongens de bal maar liefst 60% in eigen rangen kon houden en ook nog eens 22 doelpogingen lieten noteren. Gelukkig liet de thuisdoelman helemaal op het einde de bal uit zijn handen glippen en kon Lucas Stassin de toch wel verdiende gelijkmaker op het bord brengen.

KVC Westerlo

Coach Jonas De Roeck koos voor de eerste wedstrijd  – net als vorig seizoen – weer voor de spelers die het Westelse systeem al gewend waren. Enkel linksachter Jordan Bos kon onmiddellijk rekenen op een basisplaats. De spitsen Frigan en Stassin moesten tevreden zijn met een zitje op de bank. Hun invalbeurten – ook deze traditie zet zich weer voort – waren om van te smullen. Matija gaf al dadelijk de slimme pass naar Fixelles, met als gevolg dat de bal op de stip terecht kwam. Stassin liet zien dat hij een neus voor doelpunten heeft, door op de juiste plaats te staan na die ongelukkige tussenkomst van doelman Nurudeen. 

Ondertussen heeft ook Bryan Reynolds zijn krabbel gezet onder een nieuw contract en is hij definitief eigendom van de club. Onze Yankee is onmiddellijk inzetbaar nadat hij de voorbije maand op een hoog niveau liep te voetballen voor team USA tijdens de Gold Cup.

Traditiegetrouw is een wedstrijd tegen Club Brugge meestal ééntje waarbij wij aan het kortste touw trekken, vorig seizoen was Club dan weer echter het enige team dat geen enkele bal tegen onze netten kon prikken en haalden wij een 4/6. Tweemaal was Sinan Bolat de held van de dag. De Bruggelingen schoten in die twee onderlinge wedstrijden 52x naar doel en toch bleef de nul op het scorebord staan. Zelf scoorden wij tweemaal uit 17 rijpe doelkansen.

Achteraf gekeken een waar huzarenstuk dat we lieten optekenen.

Club Brugge

Iedereen had gehoopt om “onze krullenbol” opnieuw te zien, zij het dan wel in het shirt van de tegenpartij. Max is nog steeds supergraag gezien bij onze fans en iedereen gunde hem die terugkeer naar zijn geliefde Club bij het begin van het seizoen.

Het lot heeft er anders over beslist. Tweemaal geel is rood en automatisch een speeldag schorsing. Benieuwd wat er toen in zijn hoofd moest zijn omgegaan, vorige week zondag omstreeks 20u00 toen hij het veld moest verlaten.

Coach Deila zal dus al noodgedwongen moeten sleutelen aan zijn verdediging. In de voorbije drie wedstrijden (KV Mechelen en 2x Europees tegen Aarhus) stonden steeds hetzelfde drietal op het wedstrijdblad: de 18-jarige Spileers, de ervaren Brandon Mechele – al 376 wedstrijden voor Club gespeeld – en Max. 

Andere certitudes voor zondag zijn doelman Mignolet, rechterflank Tajon Buchanan, centrale middenvelders Onyedika en Vanaken en spitsen Olsen en Thiago. 

Voor de linkerflank zal waarschijnlijk de Nederlander Björn Meijer gekozen worden, voor de derde centrale plaats in het middenveld zal ofwel Mats Rits – ooit zijn eerste doelpunt(en) in het professioneel voetbal gemaakt tegen Westerlo ofwel de Noorse aanwinst Hugo Vetlesen worden.

Jan Boterberg

  • 37 jaar
  • Aangesloten bij Zeehaven Zeebrugge
  • Debuut: 20/08/2016 (Moeskroen vs STVV 2-1)
  • Wedstrijden
    • KVC Westerlo: 4 (0 overwinningen – 2 gelijke spelen – 2 nederlagen)
    • Club Brugge: 6 ( 5 overwinningen – 1 gelijkspel)
  • Wedstrijden in het Kuipje: 1 (Charleroi 0-0 op 22/10/2016)

Tekst en statistieken: Peter Boons