Startvergadering supportersoverleg

Geen kolkend Kuipje zonder onze supporters. Als de coronaperiode van enkele jaren geleden ons iets leerde, dan is het dat voetbal niet hetzelfde is zonder de steun van de fans. Met hun gezangen, aanmoedigingen en ondersteunend applaus, kronen ze zich elke thuismatch niet enkel tot sfeermakers, maar ook tot kampioenenmakers. 

Met de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in aantocht, organiseerde onze club daarom dan ook het startoverleg van een reeks supportersbijeenkomsten doorheen het jaar met de fans van KVC. In de aanwezigheid van tal van bestuursleden, waaronder president Oktay Ercan en vice-president Hasan Cetinkaya, werd een constructief gesprek aangeknoopt met alle aanwezige supportersgroepen, om zo de beleving in en rond ’t Kuipje verder te optimaliseren. 

Tweede meest thuisdoelpunten

Ook coach Jonas De Roeck nam het woord tijdens het overlegmoment. Daarin bedankte hij vooral de fans voor hun positieve houding ten opzichte van het team en hun goede attitude in en rond het stadion, die van onze club één van de meest inclusieve en gezelligste teams maakt in België. 

Die positieve lijn willen we bij Westerlo dan ook doortrekken naar het volgende seizoen. Mede dankzij de groeiende supportersaantallen, kroonden onze Kemphanen zich tot het tweede meest scorende team in eigen stadion van de afgelopen competitiejaargang. Een statistiek waar we allemaal samen trots op mogen zijn. 

Ter afsluiting van de avond, kregen de supporters ook de kans om vragen te stellen aan het bestuur, om zo ook hun belangrijkste aandachtspunten op tafel te leggen. Al deze zaken werden gebundeld in een rapport, waarmee de club aan de slag zal gaan om de fanbeleving in en rond ’t Kuipje verder te optimaliseren, en zo samen te zorgen voor meer sfeer, meer vreugde en nog meer goals.