KAS Eupen – KVC Westerlo

Een verplaatsing naar Eupen luidde de start van de competitie in voor onze Kemphanen. Ondanks een korte voorbereiding, konden beide teams met vertrouwen uitkijken naar de seizoensstart gezien de puike resultaten in de voorafgaande oefenwedstrijden. Bij KVC hoopten we die goede flow alvast door te trekken met de vertrouwde as van het vorige seizoen, aangevuld met nieuwkomer Jordan Bos op de linksachter. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, M. Fixelles (92′ J. Bernat), J. Bos, N. Madsen, M. Gümüskaya (66′ M. Frigan), E. Daci (66′ K. Vaesen), R. Tagir, E. Jordanov, R. Neustädter, T. Van Den Keybus (92′ L. Van Eenoo), Y. Matsuo (83′ L. Stassin)

Eerste helft 

Net zoals de vele meegereisde Westerlo-supporters, keek ook Erdon Daci hard uit naar het nieuwe seizoen. De Noord-Macedoniër, die vorig jaar lang out was met een kruisbandblessure, kreeg het vertrouwen van coach De Roeck als aanvalsleider en wilde dat maar wat graag bezegelen met een doelpunt. Daci begon dan ook gretig aan de partij, maar thuisdoelman Nurudeen echt bedreigen in de openingsfase lukte nog niet.

Aan de overkant vonden de Panda’s wel het weg naar doel. Een schot van Magnée werd in eerste instantie nog gekeerd door Bolat, maar Van Genechten was goed gevolgd en tikte de rebound koelbloedig binnen.

De koude douche zorgde evenwel niet voor een verandering van het spelbeeld. Westerlo behield het merendeel van het balbezit en bleef naarstig op zoek naar een opening in de Eupense defensie. Net voor rust leek Gümüskaya die ook gevonden te hebben. Na een goede redding van Nurudeen op een kopbal van Daci, pegelde hij de bal in de herneming hard in het dak van het doel. De verdiende 1-1 leek een feit, maar lijnrechter en VAR kwamen tussenbeide voor eerder buitenspel van Daci. Geen gelijkmaker dus voor onze Kemphanen en zo gingen we met een 1-0 achterstand rusten in de Oostkantons.

Tweede helft

Met hernieuwde moed vatten onze Kemphanen de tweede helft aan, maar na een schuchtere kopbalpoging van Van Den Keybus, was het wederom Eupen dat erin slaagde de netten te doen trillen. Van Genechten – opnieuw hij – stond op de juiste plek om net zoals in de eerste helft een rebound binnen te werken.

Het ex-jeugdproduct van Westerlo leek zo de dooddoener te gaan worden voor geel-blauw, maar iets na het uur kregen onze Kemphanen dan toch nog een extra levenslijn toegeworpen. Thuisgoalie Nurudeen haalde de diepgestuurde Fixelles onderuit in de zestien en werd daarvoor bestraft met een penalty. Madsen bedankte vriendelijk en zette de elfmeter keurig om. De 2-1 was een feit, onze Kemphanen kwamen terug in de partij.

Terwijl KVC met de inbreng van onder meer Vaesen en Frigan nog op zoek ging naar een punt, zocht de thuisploeg aan de overkant ook naar een strafschop. Charles-Cook dook over Bolat heen, maar ving bot bij scheidsrechter Van Damme. Aan de overzijde dook na een knappe één-twee met Vaesen dan weer Frigan  op voor doel, maar zijn poging werd in hoekschop gewerkt door Nurudeen.

Een start in mineur van de competitie leek in de maak, maar dat bleek buiten de ingevallen Stassin gerekend. De kersverse nieuwkomer toonde zich meteen van goudwaarde door in de extra tijd gewiekst de 2-2 binnen te tikken. Een verdiende eerredder, die zo toch nog een punt oplevert bij de opener van deze competitiejaargang.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Dha/Photo News