Welkom Lucas

Terwijl zijn vader vooral goals verhinderde, is hij geboren om te scoren. Lucas Stassin, één van de beste scherpschutters uit de Challenger Pro League van het afgelopen seizoen, is klaar om ook op het hoogste niveau de netten te laten trillen. En dat doet hij de komende vier seizoenen bij ons in ’t Kuipje. 

Het voetbalbloed stroomt door Stassins aderen. Terwijl zijn vader Stéphane in de jaren 90 naam maakte als verdediger bij onder meer RSC Anderlecht en Borussia Mönchengladbach, laat Lucas nu ook de naam Stassin weerklinken aan de andere kant van het veld als aanvalsleider. 

Vorig seizoen liet de 18-jarige spits dan ook 15-maal zijn naam op het wedstrijdblad prijken als doelpuntenmaker in de Challenger Pro League. Dat leverde hem niet alleen een top 3-plek op in de topschuttersranking, maar ook de titel van Young Player of the Season in de gerenommeerde jeugdwerking van RSC Anderlecht. 

Met Lucas Stassin verwelkomen we bij KVC Westerlo dan ook één van de toptalenten van het Belgische voetbal. De spits, die in het Kuipje een contract ondertekende voor vier seizoenen, zal het komende seizoen aantreden met het rugnummer 76. 

Veel succes en welkom in Westerlo Lucas!