Welkom Adedire

Amper 19 jaar jong maar al 34.700 volgers op Instagram. Met Adedire Emmanuel Awokoya-Mebude haalt onze club een groot talent binnen vanuit de jeugdwerking van het roemrijke Manchester City. De spits met dubbele nationaliteit (Schotland en Nigeria) zette zonet zijn handtekening onder een contract van 4 seizoenen bij onze Kemphanen. Mebude is een spits die zowel zelf scoort, alsook zijn teammaats graag op weg zet naar het doel. In 71 wedstrijden bij de jonge Citizens, maakte hij 30 goals en leverde hij nog eens 34 assists af. 

Ook als jeugdinternational gaf hij al zijn visitekaartje af, door in elke leeftijdscategorie te scoren voor het Schotse nationale elftal. Enkel een interlandgoal bij de Schotse A-kern ontbreekt nog, maar we zijn er als club alvast van overtuigd dat ook die doelstelling snel afgevinkt zal worden. 

In afwachting daarvan zal de 1m89 lange rechtsbuiten de komende 4 seizoenen vooral zijn statistieken extra aanscherpen in het Kuipje, waar hij met het rugnummer 13 zal spelen. 

Veel succes en welkom in Westerlo Adedire!