Cercle Brugge – KVC Westerlo

De zon in het Jan Breydelstadion deed al dromen van de zomervakantie, maar vooraleer de heren voetballers hun valiezen konden pakken, dienden ze nog voor een laatste maal dit seizoen hun wedstrijdplunje uit hun sporttas te plukken. Veel meer dan een strijd om de eer stond er niet meer op het spel voor onze Kemphanen, die met een licht hertekend elftal aan de aftrap kwamen door de afwezigheid van een rist geblesseerde spelers.

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, P. Perdichizzi, M. Fixelles (65′ L. Van Eenoo), N. Madsen, M. De Cuyper (85′ K. Mabea), B. Reynolds, E. Jordanov (65′ T. Dierckx), R. Neustaedter, T. Van den Keybus, D. Nene (76′ G. Yow), Y. Matsuo (76′ M. Gümüskaya)

Eerste helft

Aan dat lijstje geblesseerden mocht tegenstander Cercle Brugge na 12 minuten ook een streepje bijzetten. Zij zagen al snel verdediger Popovic geblesseerd uitvallen. Wat betreft grote doelkansen, bleef ons blad echter wel lange tijd blanco, ondanks dat beide ploegen de bal goed lieten rondgaan in de beginfase van de wedstrijd. Na wat schuchtere pogingen op doel, besloot Gboho in minuut 25 toch eens een doelman echt aan het werk te zetten. Zijn schot richting bovenhoek werd echter fraai in hoekschop getikt door Gillekens.

Het eerste schot tussen de palen zorgde voor een heropflakkering van de partij, waarbij ook onze Kemphanen zich aan het doel van de thuisploeg wisten te melden met een schot van Jordanov net voorlangs, aan de overkant hield Gillekens Decostere van de openingstreffer met een kwieke voetreflex.

Niet veel later toonde Gillekens andermaal zijn klasse op een kopbal van Denkey. Van den Keybus zorgde er op zijn beurt dan weer voor dat ook de meegereisde Westelfans hun hart konden ophalen met een doelkans, maar zijn schot werd door Cercle-goalie Majecki in hoekschop gekeerd. Zo zagen beide supporterskernen hun team dreigen, maar scoren, dat zat er de eerste 45 minuten voor geen van beide partijen in. Met 0-0 gingen we dan ook de rust in na een aangename eerste helft.

Tweede helft

Met de spionkop in zicht begon Cercle snedig aan de tweede helft, maar gelukkig voor KVC was ook Gillekens scherp uit de kleedkamer gekomen.

In de daaropvolgende minuten behield Cercle het balbezit, maar echt voor een nieuwe dreiging zorgen, lukte hen niet. De partij belandde wat in een wak en dat viel ook beide trainers op. Met een dubbele wisselronde langs beide zijden werd gezorgd voor vers bloed, en dat resulteerde voor onze Kemphanen meteen tot een doelkans. Nene vond de net ingevallen Van Eenoo op de rand van de zestien, zijn schot werd in twee tijden onschadelijk gemaakt door Majecki.

Een kwartier voor tijd zorgde diezelfde Van Eenoo op onfortuinlijke wijze wel voor de openingsgoal in deze partij, wanneer een verre vrije trap via Marcellin ongelukkig op het hoofd van de Westelse kapitein belandde.

Met een doelpunt in het krijt zochten onze Kemphanen nog naar de gelijkmaker, maar net wanneer die er leek aan te komen via de ingevallen Griffin Yow, volgde niet veel later toch de mokerslag via een snelle counter van de thuisploeg, die vakkundig werd afgerond door Gboho. Zo eindigt KVC z’n laatste wedstrijd van dit seizoen met een 0-2 nederlaag, een kleine bittere nasmaak van een voorts prachtig seizoen voor Westerlo.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Luc Meynaerts