Cercle Brugge – KVC Westerlo

De laatste van het seizoen komt eraan. Een seizoen met meer ups dan downs. De start en het einde was moeilijk, tussendoor zette onze sportieve staff onze club terug op de kaart. Schitterend voetbal, spectaculaire resultaten en een dagdagelijkse fantastische sfeer. Het voetbal in de Kempen leeft en dankzij Mr. Oktay is de toekomst verzekerd om de volgende jaren te blijven meestrijden in de hoogste gelederen van het voetbal.

KVC Westerlo

Tegen Gent zat er opnieuw meer in, zeker in die eerste helft. De Gentse doelman hield zijn ploeg staande bij de diverse kansen, waaruit jubilaris Nacer Chadli toch ééntje kon verzilveren en daardoor een mooi doelpunt op zijn palmares kon zetten. De tweede helft maakte Gent het zakelijk af,  in een voor de rest overbodig duel.

Zaterdag maken we dan de verplaatsing naar Cercle, toch wel een revelatie in deze Play Offs. Vorige week namen we al afscheid van drie spelers: Igor Vetokele, Kouya Mabea en Tuur Dierckx. Zij zullen er volgend seizoen zeker niet meer bij zijn. Enkele andere dossiers zijn nog in behandeling. Feit is dat na deze wedstrijd de vakantie (eindelijk) wordt ingezet. Een lang en zwaar seizoen komt zo ten einde.

Cercle Brugge

Mooie uitslagen hebben de groenzwarten laten optekenen in deze Europe Play offs. Met een 8 op 15 staan zij zo op de tweede plaats. Frappant is wel dat zij drie wedstrijden op verplaatsing niet verloren, maar dat zij in hun twee thuiswedstrijden niet konden winnen, en zelfs geen doelpunt hebben gescoord. Terwijl hun vizier op verplaatsing liefst elfmaal goed stond afgesteld.

Nu vorige ontmoeting hadden wij ook zo iets van statistieken, en bliezen ze ons weg met een 3-5 overwinning. Dus voorzichtigheid geblazen hier. Cercle had trouwens op het einde van het seizoen een opmerking dat ze te weinig strafschoppen hadden gekregen. In deze mini-competitie hebben ze de meeste gehad: 3 stuks, telkens binnengetrapt door hun Japanner Ueda. 

Wim Smet

De Antwerpse scheidsrechter floot dit seizoen al vier wedstrijden voor ons, tweemaal thuis en tweemaal op verplaatsing:

AA Gent – KVC Westerlo: 2-1

KVC Westerlo – Anderlecht: 2-1

Kortrijk – KVC Westerlo: 0-2

KVC Westerlo – OH Leuven: 1-2

Indien we zijn statistieken bekijken over zijn gehele professionele loopbaan, dan komen we uit op 24 ontmoetingen. Achtmaal was hij aanwezig in het Kuipje, met maar één nederlaag, en zestien keer kregen wij hem op verplaatsing. Daar scoren wij wel iets minder goed met hem: 5 overwinningen, 5 gelijke spelen en 6 nederlagen.

Een eerdere ontmoeting was er al wel eens in het Kuipje, op 31 januari 2015 wonnen we toen met 1-0 dankzij een doelpunt van de Nederlandse rechtsachter Mitch Apau maar een Cercle-Westel zal ook voor hem de eerste keer zijn.

Tekst en statistieken: Peter Boons