KVC Westerlo – KAA Gent

Niet alleen de zon, maar ook heel wat Westelfans waren van de partij voor de laatste thuismatch van KVC dit seizoen. Voor de partij werden eerst nog enkele spelers in de bloemetjes gezet voor hun verdienste bij de club. Vetokele en Mabea kregen een open doekje van het publiek na hun trouwe dienst, Nacer Chadli kreeg dan weer de handen op elkaar voor zijn 500ste wedstrijd op profniveau. Een uniek aantal, dat hij samen met z’n teammaats hoopte te kunnen bezegelen met een driepunter tegen de winnaar van deze Europe Play-Offs, KAA Gent.

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, P. Perdichizzi, N. Chadli (50′ M. Fixelles), L. Van Eenoo (83′ R. Seigers), N. Madsen, M. De Cuyper (83′ E. Jordanov), B. Reynolds, R. Neustaedter, T. Van den Keybus, D. Nene (88′ G. Yow), Y. Matsuo (88′ M. Gümüskaya)

Eerste helft

In de rustige beginfase kreeg de commentator van dienst alle tijd om de namen van de 22 heren voetballers op te sommen. Beide ploegen lieten de bal vlot rond gaan, zonder al te veel druk van hun rechtstreekse tegenstander.

Dat veranderde allemaal nadat man-in-vorm Nene een kopbal in het pak van Chadli voorbij doelman Nardi werkte. De feestvreugde in’t Kuipje bleek echter van korte duur te zijn, want scheidsrechter De Cremer keurde het doelpunt af voor een overtreding.

Van dan aan namen onze Kemphanen de partij meer en meer in handen. Zowel De Cuyper, Matsuo als opnieuw Nene namen het doel van Gent onder vuur, maar ditmaal liet Nardi zich niet meer verschalken.

Op doelgevaar van Gent was het wachten tot de 20ste minuut. Samoise nam een afvallende bal in één tijd op de slof, maar zijn poging werd makkelijk gekeerd door Gillekens, die andermaal mocht postvatten onder de lat in deze Europe Play-Offs.

De heropleving van de bezoekers werd echter meteen gefnuikt door fraai doelpunt van Nacer Chadli. In zijn 500ste profwedstrijd mag hij nog een extra streepje bijvoegen aan zijn doelpuntenstatistieken na een mooie plaatsbal op een hoekschop van De Cuyper.

De verdiende 1-0 werd echter weer snel een gevleide 1-1 voor Gent. Na wat geharrewar belandde de bal voor de voet van Hjulsager, die Gillekens kansloos liet met een lage harde knal.

De tegengoal brak het ritme wat van onze Kemphanen, maar aan de overzijde bleek ook Gent niet meer in staat te zijn om voor echt doelgevaar te zorgen. Zo konden beide partijen na 45 minuten verkoeling zoeken in de kleedkamers voor een kwartiertje rust.

Tweede helft

De overgang van de frisse kleedkamer naar de priemende zon op het veld, zorgden duidelijk voor een verlammend effect bij de spelers op het veld. In de aanvangsfase van de tweede helft, was een wissel van jubilaris Chadli dan ook het enige wapenfeit dat we konden optekenen.

Wie daar zoals zo vaak dit seizoen verandering in wilde brengen, was Maxim De Cuyper. De behendige linksachter stoomde door tot in de zestien van Gent en zag zijn afgeblokte voorzet maar net over het doel van Nardi dwarrelen.

Naarmate de minuten vorderden, begon de wedstrijd steeds meer en meer de vorm aan te nemen van een eindeseizoensmatch. Net zoals de mouwen in de tribune, bleef ons lijstje met kansen dan ook kort. Op het moment wanneer iedereen zich leek neer te gaan leggen bij een 1-1 gelijkspel, kwam daar dan toch nog Hugo Cuypers als een duivel uit een doosje. De Gentse topschutter prikte zonder verpinken zijn 24ste van het seizoen tegen de touwen.

Het doelpunt van Cuypers inspireerde zijn ingevallen spitsmaatje Tissoudali om ook zijn goaltje van de avond mee te pikken. Oog in oog met Gillekens faalde hij niet en zette hij kurkdroog de 1-3 op het bord. Game over voor KVC, dat zo na een goeie eerste helft toch kopje onder ging in zijn laatste thuismatch van het seizoen.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Luc Meynaerts