Winnaars vierde Westel E-Cup zijn gekend

Niet alleen op het groene gras van’t Kuipje werd er afgelopen weekend geknokt om winst, ook online vielen er tijdens het verlengde Hemelvaartsweekend heel wat spectaculaire acties te bekijken tijdens de Westel E-Cup. 66 deelnemers gaven tijdens deze intussen vierde editie van het Kempische FIFA-tornooi heb beste van zichzelf in de strijd voor de felbegeerde beker met de grote oren. Het toernooi, dat drie dagen duurde, kende zijn ontknoping op de slotdag in de prestigieuze Club 2024, waar de halve finales en finale live werden gespeeld. 

Donderdag stond de eerste stap richting de finale voor de deelnemers op het programma met de groepsfase. De stand van deze groepsfase bepaalde de verdere loting van alle deelnemers, die volgens sterkte zouden worden ingedeeld in de Champions, Europa of Conference League. Elk van deze drie competities kende op dag 2 een allesbeslissende knock-out-fase, waarin de beste 12 spelers zich konden kwalificeren voor de halve finales en een ticket richting ’t Kuipje konden bemachtigen.

Zondag was het dan zover en kwamen de deelnemers afgereisd naar de thuishaven van KVC. De spannende eindstrijd werd daarbij live gestreamd via Twitch, zodat ook de fans thuis geen seconde van de bloedstollende finale moesten missen. Die kijkers zagen hoe uiteindelijk Michael Tielen de finale van de Conference League naar zijn hand zette, Maxime Salu zich de sterkste toonde in de Europe League en hoe tot slot Fiebe Gaudeus met de oppergaai aan de haal ging in de finale van de Champions League. Hij griste naast eeuwige roem ook nog een gehandtekend shirt mee van onze Kemphanen en een abonnement voor alle thuiswedstrijden van de reguliere competitie van komend seizoen.