KVC Westerlo – Standard

Na de spectaculaire comeback in Sclessin, volgde exact één week later de return in ’t Kuipje. De twee Kemphanen die zorgden voor de terugkeer en het welverdiende punt in het slot – Jordanov en Van den Keybus – tekenden andermaal present in de basis, onder de lat verving Gillekens wel de plek van Bolat. Daarnaast hoopten ook alle aanwezige Westelsupporters dat het ene punt van vorige week zou ingeruild worden voor de eerste driepunter in ’t Kuipje in deze Europe Play-Offs.

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, P. Perdichizzi, N. Chadli (73′ T. Dierckx), L. Van Eenoo, N. Madsen, M. De Cuyper, E. Jordanov (83′ B. Reynolds), R. Neustaedter, T. Van den Keybus (89′ G. Yow), D. Nene (83′ M. Fixelles), Y. Matsuo (89′ M. Gümüskaya)

Eerste helft

De zoektocht naar de eerste drie punten thuis werd alvast meteen van bij de start extra kracht bijgezet. Daar waar de nieuwe man onder de lat bij KVC z’n handschoenen eerst mocht opwarmen bij en afstandsschot van Ohio, mocht bezoekende doelman Bodart zijn handschoenen meteen vuil maken om een bal uit het net te vissen. Chadli legde na vijf minuten spelen de bal panklaar voor De Cuyper en die knalde het leer lag en hard in de rechterbenedenhoek. De 1-0 voorsprong stond op het bord, de gedroomde start was een feit.

Onze Kemphanen behielden ook na de 1-0 het overwicht en lieten de bal goed rondgaan. Dat resulteerde onder meer in een goede kopbalkans voor Nene, maar zijn poging werd fraai gepareerd door Bodart. Aan de overkant liet ook Gillekens zijn kunde zien, door een poging van Emond en Ohio in hoekschop te deviëren.

Op zo’n hoekschop pakte onze Kemphanen een kwartier voor rust uit met een counter uit het boekje. De Cuyper lanceerde Van Eenoo, die op zijn beurt de mee driegelopen Nene oog in oog met doelman Bodart bracht. De Malinees faalde niet en jaagde zijn 12de van het seizoen tegen de touwen.

Westerlo wervelde vrolijk verder. Meteen na de 2-0 testte Matsuo de vuisten van Bodart, Chadli op zijn beurt wist de Standard-doelman wel te verschalken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door de VAR voor buitenspel. Datzelfde lot was net voor rust ook Nene beschoren. Ook zijn tweede van de avond werd afgevlagd voor buitenspel en zo gingen onze Kemphanen uiteindelijk met een verdiende 2-0 voorsprong de rust in.

Tweede helft

In tegenstelling tot de eerste helft, kregen we na de break wel een rustige aanvang van de tweede helft. Westerlo behield de controle, terwijl Standard zocht naar een opening in de thuisdefensie. Een zoektocht waar na een kwartier voetballen in de tweede helft warempel Chadli aan de overkant nog het best in slaagde. Hij vond de vrijstaande Van Den Keybus aan de rand van de zestien, die met een knal recht op Bodart voor het eerste schot tussen de palen na de rust zorgde.

Net zoals het kwik zoetjesaan daalde, zakte ook het tempo een beetje uit de wedstrijd in de tweede helft. Aan wiens snelheid echter nooit een mindering komt, is die van Nene. Op een diepe bal van Van den Keybus troefde hij 10 minuten voor tijd z’n rechtstreekse belager vlot af, om nadien oog in oog met Bodart zijn tweede van de avond binnen te prikken. De doodsteek voor een onmondig Standard, dat doelman Gillekens voorts niet meer kon bedreigen. Een clean sheet, drie punten en een zomerse feestavond is dan ook waarmee KVC deze partij afsloot na 90 minuten wervelend voetbal van Westerlo.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Luc Meynaerts