RFC Seraing – KVC Westerlo

Geen ticketje-retour naar Bastenaken zoals de heren renners zondag, maar wel een heen-en-terug naar Seraing voor onze Kemphanen. Door de verwachtte drukte voor de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik, openden Seraing en KVC al op zaterdag de slotspeeldag van de reguliere competitie, in wat op voorhand een wedstrijd zonder inzet werd genoemd. Beide ploegen kenden dan al wel hun lot voor het slot van deze competitiejaargang, maar tegen een extra 3 punten zegt nu eenmaal niemand nee. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, P. Perdichizzi (72′ I. Vetokele), N. Chadli (45′ D. Nene), N. Madsen (82′ M. Gumuskaya), L. Van Eenoo, M. De Cuyper (88′ B. Reynolds), R. Tagir (64′ N. Madsen), I. Vetokele (62′ K. Vaesen), E. Jordanov, T. van den Keybus (45′ T. Dierckx), Y. Matsuo

Eerste helft 

De roodhemden van Seraing wilden duidelijk in glans afscheid nemen van het hoogste niveau. Zelfs de anders zo zompige grasmat in het Stade du Pairay toonde zich groener dan anders. Het inspireerde de thuisploeg om wrank en vrij aan de partij te beginnen en zelfs een penalty te versieren na nog geen 6 minuten voetballen. Een schot van Marius belandde onvrijwillig op de arm van Perdichizzi, scheidsrechter Laforge liet eerst begaan, maar werd wat later toch naar het VAR-scherm geroepen. Strafschop luidde daar het verdict, het cadeau werd dankbaar in ontvangst genomen door Marius, die Bolat de verkeerde kant uitstuurde.

Niet veel later moest de Westel-goalie opnieuw de bal uit z’n net vissen. Valentin Guillaume kapte kwiek naar z’n rechter en pakte Bolat tegenvoets. Een lastige klus leek in de maak, ware het niet dat de VAR opnieuw z’n vingertje opstak en – na enige vertraging – het doelpunt toch afkeurde voor buitenspel.

Een zucht van opluchting weerklonk vanuit het uitvak, een lichte vloek van frustratie weerklonk niet veel later doorheen het ganse stadion wanneer een heuse wolkbreuk over het Stade du Pairay trok. Met de karrenvracht aan regendruppels, kwamen er plots ook een paar aanvalsgolven van Westerlo.  Een schot van Van Den Keybus op aangeven van een fluks spelende Matsuo werd eerst nog afgeblokt, maar wanneer niet veel later diezelfde Matsuo het hoofd van Vetokele vond, was de 1-1 wel een feit. Een deugddoende opsteker enkele minuten voor de rust, waarin een minstens even deugddoende shirtwissel voor nieuwe en warmere moraal moest zorgen in de tweede helft.

Tweede helft

Van het shirt van Chadli en Van den Keybus zal de kit manager echter maar één exemplaar de was in moeten doen. Zij werden met de rust immers vervangen door Tuur Dierckx en Dorgeles Nene. Hun inbreng zorgde, samen met het wat meer achterwege blijven van de regen, voor een extra vocale ondersteuning van onze meegereisde Westelfans, maar echte doelkansen bleven in het openingskwartier van de tweede helft toch wat achterwege.

‘Aan Kyan Vaesen om daar verandering in te brengen’, moet coach De Roeck hebben gedacht, en net na het uur haalde hij de belofte-international van de bank in de zoektocht naar de drie punten.

Net zoals de regenwolken, leek ook de partij in de tweede helft goed op slot te zitten. Bolat moest nog een enkele keer plat gaan op een schot van Mansoni, Vaesen probeerde het op zijn beurt met een listig lobje na een diepe bal, maar zag z’n poging naast verdwijnen.

Net zoals in de heenronde ’t Kuipje, leken we ook we ook in Seraing op weg te zijn naar een gelijkspel. Mohammed Gumuskaya werd door coach De Roeck nog als laatste ijzer in het vuur gegooid om de verdediging van Les Metallos te kunnen ontwrichten.

Een afgeblokt schot van diezelfde Gumuskaya zorgde in het slot voor een korte heropflakkering van de partij, waarin een bedrijvige Marius ook nog de lat trof met een stevige kopbal en een grabbelende Dietsch duidelijk moeite had met de combinatie van natte handschoenen en een nog nattere bal. Doelpunten vieren er echter niet meer op te tekenen en zo floot scheidsrechter Laforge deze kletsnatte wedstrijd af bij een 1-1 gelijkspel. Met een extra punt op zak trekken onze Kemphanen zo richting Play-Offs, waar ze zichzelf alvast mogen voorbereiden op enkele topaffiches ter beloning van hun mooie en bruisende seizoen.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Luc Meynaerts