KVC Westerlo – Club Brugge

Het groene gras van ’t Kuipje zou het strijdtoneel worden van de eindsprint richting Play-Offs. In een onvervalste topper tegen grootmacht Club Brugge werd er niet alleen gestreden voor eer en glorie, maar ook voor een stekje in de felbegeerde Play-Offs. In het Lotto Park bewezen onze Kemphanen al dat ze in die strijd hun huid duur kunnen verkopen en dat wilden ze nu ook thuis doen tegen Champions League-revelatie Club. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, M. Fixelles (72′ I. Vetokele), N. Chadli (64′ T. Dierckx), L. Van Eenoo, M. De Cuyper, K. Vaesen (64′ N. Madsen), B. Reynolds, R. Tagir, R. Neustaedter, Thomas van den Keybus, Y. Matsuo (90′ P. Perdichizzi)

Eerste helft 

Een druk gesticulerende Rik De Mil zag zijn ploeg het beste beginnen aan de partij. De bezoekende ploeg eiste het balbezit op, maar kwam niet verder dan enkele speldenprikken en verdwaalde voorzetten, die ervoor zorgden dat Bolat zijn puike statistieken van doelman met meest weggeplukte voorzetten in de Jupiler Pro League nog wat extra kon aanscherpen.

De partij raakte pas echt in een stroomversnelling vanaf minuut 20. Na een kopbal van Vanaken – de eerste bal tussen de palen in deze wedstrijd – moest Bolat tot drie maal toe de handen uit de mouwen steken op pogingen van Rits, Lang en Jutgla.

Met de rust stilaan in zicht raakte Westerlo meer los uit de omknelling van Club. Met een afstandsschot van Van Eenoo dat net over zoefde en een afgeblokt schot van Vaesen, wisten de Kemphanen zich ook voor een eerste maal aan het doel van Mignolet te melden.

Net wanneer de kraan van de Soudal Sky Seats zich aan het opmaken was om onze speciale extra supporters terug naar beneden te halen voor een deugddoende halftime versnapering, dook daar dan plots toch nog eens Ferran Jutgla op voor doel van Bolat, maar de Spaanse spits bezweek onder de druk van de snel uitgekomen Westel-goalie.

Tweede helft

Een ook in de tweede helft druk molenwiekende De Mil inspireerde de uitploeg om opnieuw het gaspedaal in te duwen na de rust. Onze Kemphanen werden terug achteruitgedrukt, maar konden wederom rekenen op doelman Bolat, die zowel een dubbele poging van Spileers als een knal van Noa Lang onschadelijk wist te maken.

Het Kuipje begon te kolken en terwijl coach De Roeck de samenstelling van zijn team wilde veranderen met de inbreng van Dierckx en Madsen, kruidde ook de VAR de wedstrijd met nog wat extra peper en zout. Een kwiek schot van Jutgla wist een tot dan toe onpasseerbare Bolat toch te verschalken en leek voor de 0-1 te gaan zorgen, ware het niet dat een voet van De Cuyper daar nog een stokje tussenstak. Niet zo volgens de lijnrechter die enthousiast begon te vlaggen, wel zo volgens de man in het busje, die de Brugse feestvreugde snel doorprikte.

De VAR-interventie zorgde voor een boost bij onze Kemphanen, die nu zelf op zoek gingen naar een doelpunt. De druk op het doel van Mignolet nam toe en de wedstrijd werd bitsiger, met een snelle opeenvolging van gele kaarten voor onder meer Fixelles, Mechele en Jutgla.

Ook De Roeck zag dat Westerlo meer en meer greep begon terug te krijgen op de wedstrijd en gooide met Igor Vetokele nog een extra spits in de strijd. Diezelfde reflex had ook zijn collega aan de overkant enige tijd later, met de inbreng van Yaremchuk.

Toch was het een verdediger die nog voor de grootste kans in het slot van de partij zorgde. Meijer zette zich door op de linkerflank maar vond andermaal deze avond een sterk keepende Bolat op zijn pad. De Turkse goalie werd door de Brugse aanhang voor de partij fel uitgefloten, maar vormde 90 minuten lang wel de boeman voor iedere blauw-zwarte aanvalspoging. Zo behaalde onze Kemphanen na de 0-0 tegen Anderlecht opnieuw een punt in een onvervalste topper, waarvan we er mogelijks binnenkort in Play-Off 2 nog drie meer van zullen krijgen in ’t Kuipje. De bezegeling van een prachtig seizoen van KVC.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Luc Meynaerts