KVC Westerlo – Sporting Charleroi

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Neustaedter, P. Perdichizzi, E. Jordanov (87′ T. Dierckx), T. Van den Keybus, M. Fixelles, N. Madsen (65′ N. Chadli), L. Van Eenoo, Y. Matsuo, K. Vaesen (65′ D. Nene)

Eerste helft 

Eerste kans van de wedstrijd viel langs de zijde van Charleroi. Een korte onoplettendheid van Neustaedter zorgde ervoor dat Bayo alleen voor Bolat verscheen. Onze Turkse goalie zat er nog goed tussen waardoor het gevaar geweken was. Onze Kemphanen wisten meteen na deze fase te reageren door zelf het openingsdoelpunt op het scorebord te zetten. Madsen verlegde het spel uitstekend van kant tot bij Matsuo die terugkaatste naar Van Eenoo. Onze kapitein bracht de bal op prachtige wijze voor doel waar Fixelles aan de tweede paal kon binnenkoppen, 1-0.

Charleroi speelde het eerste half uur vooral op de lange bal. Bayo werd bijna alleen aan doel gebracht maar een alerte Bolat kwam goed uit om de bal weg te werken. Vervolgens lag het spel even stil vanwege een VAR interventie. Valentine ging door op de enkel van Matsuo, ref Erik Lambrechts besloot geel te geven.

In de 34e minuut wist Charleroi zich terug in de wedstrijd te knokken. Reynolds nam iets te veel tijd om de bal onder controle te krijgen na een hoekschop voor onze Kemphanen. De tegenstander wist vervolgens een counter in te zetten op de linkerflank waarna Bayo de bal tegen de touwen kon werken, 1-1. Enkele minuten later draaide de wedstrijd volledig om. Reynolds wist eerst nog een uitstekende actie in te zetten vanop de rechterflank en de bal voor doel te brengen. Vervolgens was het opnieuw via de linkerflank dat Charleroi kon counteren. De vrijstaande Daan Heymans, Westels jeugdproduct, werkte de bal vanop een voorzet van Mbenza in doel, 1-2.

Tweede helft

Net na de rust kwamen we twee keer bijna terug op gelijke stand maar de Charleroise doelman Hervé Koffie wist de bal beide keren met een uitstekende save uit zijn doel te houden. Op het uur werd er even naar de stip gewezen vanwege een vermoedelijke fout op Van den Keybus. Na een korte VAR controle werd er vastgesteld dat er geen contact was geweest, het spel werd dus gewoon hervat.

Charleroi kreeg nog een reuzenkans om de 1-3 te maken maar hier kwamen we even goed weg, de bal ketste af op de bovenkant van de paal. De slechte weersomstandigheden deden de wedstrijd ook niet veel goeds, de tweede helft werd gekenmerkt door vele uitschuivers.

Na 65 minuten vond coach De Roeck het tijd voor veranderingen in de ploeg. Nene en Chadli mochten het veld betreden, zij vervingen Vaesen en Madsen. Nene had al bijna meteen een impact via een schot richting de verste hoek maar opnieuw zat Koffi er goed tussen. In minuut 89 wees ref Erik Lambrechts opnieuw naar de stip. Ditmaal na een fout op Dorgeles Nene. De net ingevallen Tuur Dierckx zette zich achter de bal en knalde de bal staalhard tegen de netten, 2-2. Met 6 minuten extra tijd lag het slot van de wedstrijd helemaal open en beide teams leken er dan ook nog volledig voor te willen gaan.

Het was uiteindelijk Charleroi dat met de winst ging lopen. Badji trapte vanop de rand van het zestienmetergebied richting doel en zag zijn schot net boven Bolat eindigen, 2-3. Met deze stand werd de wedstrijd afgefloten, de Henegouwers gaan in extremis toch nog met de drie punten lopen.

Verslag: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts