Bouw mee aan Planeet Goudgeel

Pijnlijke spuiten en naalden,  dokters in witte jassen, bangelijke onderzoeken onder een immens grote scanner… Een ziekenhuisbezoek is voor jonge patiënten vaak een indrukwekkende en beangstigende belevenis. Daarom zet KVC Westerlo graag zijn schouders mee onder planeet GoudGeel, het nieuwe kinderziekenhuis van Ziekenhuis Geel.

Vorig jaar ging de bouw van een volledig nieuw kinderziekenhuis in Geel van start. Door afleiding, kindvriendelijke uitleg, speelse kleuren en animatie kan je de aandacht van kinderen weghalen van hun angsten en pijnen. Net hier wilt Ziekenhuis Geel op inspelen door een totaalbeleving te creëren voor de kleine patiënten. Kinderen die naar het ziekenhuis komen voor een opname, consultatie of onderzoek, maken een reis naar Planeet Goudgeel. Waar de vrolijke Cheese hen verwelkomt en pechvogel Teo allerlei ongelukjes heeft en zich ook niet altijd lekker voelt. Rode raketjes wijzen de weg naar de planeet. Het verhaal biedt artsen en verpleegkundigen houvast om medische info op een speelse manier te brengen. Kinderen herkennen zich in de emoties van de figuurtjes. Planeet Goudgeel is een wereld op hun maat.

Eén van deze figuurtjes is Titus. Hij vliegt als een vuur(voet)bal rond Planeet Goudgeel en helpt de inwoners waar hij kan met al zijn kracht. Hij is sneller dan het licht en heeft de grootste spierballen van de hele planeet. Titus is ontstaan uit de partnership tussen KVC Westerlo en Ziekenhuis Geel. Niet alleen de patiëntjes van planeet Goudgeel komen in aanraking met Titus, ook onze supporters zullen hem regelmatig tegen komen.

KVC Westerlo zal ook een consultatieruimte financieren die volledig gebrand is met Titus. Naast het visueel kenmerk van de samenwerking en de financiële ondersteuning zullen er af en toe ook spelers landen op planeet Goudgeel.

Aan de hand van verschillende acties doorheen het jaar gaan we geld inzamelen dat vervolgens integraal aan Planeet Goudgeel wordt geschonken. Als eerste actie zal de wedstrijd KVC Westerlo – Sporting Charleroi volledig in teken staan van Planeet Goudgeel. Supporters zullen Titus zowel op als naast het veld zien, verkopen we Geelse hartjes ten voordele van het nieuwe kinderziekenhuis en Tijs Vanneste, bekende peter van Planeet Goudgeel, brengt een speciale boodschap op het scorebord.