KV Oostende – KVC Westerlo

Na de 3-1 overwinning tegen KV Kortrijk vorig weekend stond vandaag de verplaatsing naar KV Oostende op het programma. De jongens van Dominik Thalhammer zitten nog steeds in een zware degradatiestrijd verwikkeld en waren dus niet van plan om zomaar een gelijkaardig scenario als bij de vorige ontmoeting (6-0) te ondergaan. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Neustaedter, P. Perdichizzi, M. De Cuyper, N. Madsen, L. Van Eenoo, M. Fixelles (90′ M. Gumuskaya), Y.Matsuo (69′ T. Dierckx), D. Nene (77. R. Seigers), K. Vaesen (77′ I. Vetokele)

Eerste helft 

Het leek er even op dat onze Kemphanen nog niet goed wakker waren tot we in de elfde minuut de openingstreffer zagen. Reynolds zette zich goed door op de rechterflank en passeerde twee man van Oostende. Hij smeet de bal strak voor tot bij de eerste paal waar Kyan Vaesen, die de laatste tijd in een zeer goede vorm verkeert, uitstekend binnen kopte. 0-1.

Oostende kreeg al meteen een kans om te reageren. Eerst was het Ndicka die zijn kopbal over het doel gewerkt zag worden door een uitstekende reflex van Bolat. Vervolgens was er even moeite met een corner weg te werken waarna het even leek dat Katelaris de gelijkmaker ging binnenduwen. Opnieuw zat Bolat er twee keer goed tussen om de voorsprong te behouden.

In minuut 35 zagen we door een tussenkomst van de VAR het spel even onderbroken worden. Scheidsrechter Laforge oordeelde dat het hands was van Medley en wees naar de stip. Helaas wist De Cuyper ditmaal de strafschop niet om te zetten, zijn schot ging rechts naast. Net voor rust kregen de Kustboys weer een uitgelegen kans op de gelijkmaker, tot driemaal toe wist Bolat de bal uit zijn netten te houden. Uitstekende eerste helft van onze goalie.

Net voor rust kreeg Neustaedter het eerste gele karton van de wedstrijd onder zijn neus geduwd, hij haakte Ndicka net buiten het zestienmetergebied. De daarop volgende vrije trap zorgde bijna voor een verassende aansluitingstreffer. Sakamoto wou de bal voorbrengen voor een ploeggenoot maar raakte hem verkeerd, de bal eindigde op de doellat. Vervolgens klonk het fluitsignaal en trokken de spelers de kleedkamers in.

Tweede helft

Al net na rust kregen onze Kemphanen dé uitgelegen kans om de voorsprong verder te vergroten. Nene werd op de counter diep gestuurd door Madsen. De pijlsnelle spits probeerde voor doel de bal terug te leggen tot bij Matsuo maar zag zijn pass onderschept worden door een uitstekende sliding.

Oostende bleef proberen maar voorlopig was het voor hen al een hele wedstrijd elke kans het geval van de bal er net niet in te krijgen. Voor onze Kemphanen leek het een kwestie te worden van een goede counter te kunnen omzetten in een tweede doelpunt.

In de 69e minuut voerde coach Jonas De Roeck de eerste wissel bij de Westelse elf door. Tuur Dierckx kwam in het veld, hij mocht Yusuke Matsuo vervangen. Enkele minuten later was het KVO dat wist door te breken op de counter. Ndicka leek op doel af te gaan maar mistte de energie om het sprintduel van Reynolds te kunnen winnen. Hij probeerde het nog met een schot van afstand maar de bal ging naast.

Uiteindelijk lukte het in de 81e minuut dan toch voor KV Oostende. Onze spelers kregen de bal niet weggewerkt uit het zestienmetergebied, McGeehan profiteerde en kon de bal van dichtbij binnen koppen, 1-1. Onze Kemphanen kregen vrijwel meteen hierna de kans om te reageren. Dierckx krijgt met wet geluk de bal mee en verscheen alleen voor doel. Hij probeerde de bal nog over doelman Hubert te plaatsen maar zijn schot ging hoog over.

Onze Kemphanen wisten toch nog de drie punten in de wacht te slepen. Van Eenoo haalde uit en zag zijn schot via een afwijking op Rodin in doel eindigen. Drie punten extra op de teller en weer een stap dichter bij Play-Off 2!

Doelpunten

11′ K. Vaesen (0-1)
81′ C. McGeehan  (1-1)
90+2′ L. Van Eenoo (1-2)

Verslag: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts