G-team ontvangt speciaal bezoek van eerste elftal

In hun voorbereiding op de negende editie van de Michiel Nys Cup op zondag 7 mei, kreeg onze G-ploeg afgelopen week groot bezoek tijdens hun training. Niemand minder dan hoofdcoach Jonas De Roeck en enkele spelers van het eerste elftal kwamen het team opzoeken om hen bij te staan met extra tactisch en technisch advies. Een onvergetelijke avond voor het ganse team, dat na de training gretig op de foto ging met de spelers van het A-team. 

Wind noch regen kon het enthousiasme van het G-team temperen wanneer ze de technische staff en enkele spelers van het A-team hun trainingsveld zagen opwandelen. Blikken van verwondering werden meteen omgeruild voor een warme lach en een nog warmere omhelzing met onder meer Jonas De Roeck, Nacer Chadli, Tuur Dierckx, Thomas Van den Keybus en Nene Dorgeles. De idolen van het A-team werden voor één dag hun ploeggenoten tijdens training en dat was duidelijk een droom die uitkwam voor de spelers van het G-team. 

De speciale training bleek niet alleen een geweldige ervaring te zijn voor het G-team, ook de spelers van het A-team genoten zichtbaar van hun extra trainingssessie. Coaches Zico Smolders (G-team) en Jonas De Roeck (A-team) blikten dan ook meer dan tevreden terug. 

“De gedrevenheid en het enthousiasme van die jongens is geweldig. En de snelle manier waarop ze de oefeningen oppikken, vind ik erg knap. Ik ben echt onder de indruk van hun niveau”, klonk het achteraf alvast lovend bij onze hoofdcoach, die na de training ruim de tijd nam voor een fotomoment met de spelers. Als extra aandenken aan de training, deelden de spelers van het A-team ook nog enkele gehandtekende drinkbussen uit, die ongetwijfeld op een mooi plekje bewaard zullen worden. 

Bekijk de reportage over de speciale training op KVCW TV

Over de Michiel Nys Cup

Jaarlijks organiseert G-voetbal KVC Westerlo de Michiel Nys Cup, een dag boordevol voetbalplezier waar meerdere ploegen van niveau 2, 3 en 4 het tegen elkaar opnemen in een leuke en amusante sfeer. Het tornooi is ontstaan ter nagedachtenis aan Michiel Nys, jarenlang de drijvende kracht achter het G-voetbal op Westerlo. Dit jaar wordt het tornooi op zondag 7 mei al voor de negende keer georganiseerd. Ook niet-voetballers zijn welkom om de G-spelers aan te moedigen of om te genieten van een hapje en een drankje. Voor kinderen is er randanimatie voorzien.