KVC Westerlo – KV Kortrijk

Na het 2-0 verlies op Standard de Liège vorige week stond vandaag de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk op het programma. ‘De Kerels’ bevonden zich op 4 punten van de degradatiezone en strijden dus nog steeds om het behoud. In de startende elf bij onze Kemphanen zagen we opnieuw Mathias Fixelles verschijnen, hij kwam in de plaats van Tuur Dierckx. Wat de andere tien posities betreft besloot coach Jonas De Roeck geen wijzigingen door te voeren ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Neustaedter, P. Perdichizzi, M. De Cuyper, N. Madsen, L. Van Eenoo, T. Van den Keybus (58′ D. Nene), M. Fixelles (78′ R. Tagir), K. Vaesen (78′ I. Vetokele), N. Chadli (70′ Y. Matsuo)

Eerste helft 

Al in de vijfde minuut zagen we een prachtige actie van Nicolas Madsen die vervolgens de bal met een splijtende pass richting Van den Keybus verstuurde. Thomas werd tegen de vlakte gewerkt maar liep net offside waardoor er geen fout in ons voordeel werd gefloten, maar het spel gewoon via doelman Vandenberghe werd hervat.

Kortrijk vatte de wedstrijd aan met een hoge intensiteit en probeerde zoveel mogelijk vooruit te voetballen. Ook onze Kemphanen bevonden zich een aantal keren aan het zestienmeter gebied van de tegenstander maar echte kansen zagen we in het eerste kwartier nog niet. Ook Kyan werd net voor het half uur de diepte ingestuurd maar ook hij werd met een stevige tackle tegen de grasmat gewerkt.

Het leek een felbevochten partij te gaan worden. In het eerste half uur zagen we al drie keer een geel karton tevoorschijn komen, tweemaal voor Westerlo en één keer bij Kortrijk. De tegenstander zag nog een schot tegen de paal afketsen en vervolgens ging ook Bolat even in de fout. Bij het wegwerken van de bal trapte hij tegen een Kortrijkse aanvaller. Het daarop volgende schot ging gelukkig naast doel.

Net voor rust kwamen onze Kemphanen nog op voorsprong. Een voorzet van De Cuyper vliegt tot aan de tweede paal. Vaesen zette zijn voet tegen de bal maar niemand kon duidelijk zien of het een doelpunt voor hem of een owngoal van Watanebe was. Meteen na dit openingsdoelpunt floot scheidsrechter De Cremer de eerste helft ten einde.

Tweede helft

Net na rust werd de VAR er even bij geroepen. Na een hoekschop van De Cuyper belandde de bal via het hoofd van Chadli tegen de arm van de tegenstander. De Cremer besloot geen fout te fluiten waarna het spel werd hervat. Op het uur werd de voorsprong verdubbeld. Invaller Nene zorgt met zijn eerste balcontact van de wedstrijd al meteen voor een kans. Vandenberghe kon de bal niet goed genoeg wegwerken en Vaesen stond op de perfecte plaats om de bal tegen de netten te koppen, 2-0.

Enkele minuten later zorgde Kortrijk voor de aansluitingstreffer. Bolat gooide de bal tot bij Nene die zijn pass tegen de voeten van een tegenstander zag belanden. Bruno nam de bal mee en trapte hem in de linkeronderhoek, 2-1. In de 73e minuut zorgde opnieuw een aanval tussen Nene en Vaesen ervoor dat de 3-1 een feit werd. Nene werd weggestuurd op de linkerflank en sneed vervolgens naar binnen. Zijn pass bereikte een vrijstaande Vaesen die de bal tegen de touwen knalde. Perfect uitgespeelde counter van onze Kemphanen.

Westerlo zag vervolgens nog een aantal kansen verschijnen op de counter. Matsuo trapte hard op Vandenberghe en zag de bal achter de lijn verdwijnen. Na 90 minuten voetballen kwamen er nog 6 extra minuten extra tijd bij maar onze Kemphanen speelden de wedstrijd rustig uit en sleepten 3 punten in de wacht!

Doelpunten

45+4′ T. Watanebe (1-0)
60′ K. Vaesen (2-0)
63′ M. Bruno (2-1)
73′ K. Vaesen (3-1)

Verslag: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts