Standard de Liège – KVC Westerlo

Vandaag stond er een zeer interessante wedstrijd op het programma, een bezoek aan Sclessin. Voor beide teams betekent winst een verschil van 1 punt met de top 4, het beloofde dus een zeer spannende wedstrijd te gaan worden. Voor het eerst dit seizoen verscheen Nick Gillekens aan de aftrap, hij verving vandaag Sinan Bolat die vorige wedstrijd zijn vijfde gele kaart zag verschijnen. Ook Tuur Dierckx startte voor het eerst sinds lange tijd opnieuw bij onze Kemphanen.

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, B. Reynolds, R. Neustaedter, P. Perdichizzi, M. De Cuyper, L. Van Eenoo, N. Madsen (78′ M. Fixelles), T. Van den Keybus, Tuur Dierckx (77′ D. Nene), N. Chadli (78′ Y. Matsuo), K. Vaesen

Eerste helft

De tegenstander startte erg gretig aan de partij en speelde meteen richting het Westelse doel. Fossey wist na een hoekschop al draaiend uit te halen richting de korte hoek maar zag zijn schot net naast gaan. Het was al meteen duidelijk dat het vandaag geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden.

Vervolgens kwam Zinckernagel bijna tot het openingsdoelpunt na een één-tweetje met Ohio. Op het moment dat hij op doel wou trappen zorgde Reynolds er met een uitstekende tussenkomst voor dat het gevaar geweken was. De eerste 30 minuten was de tegenstander heer en meester en kwamen we enkele keren toch opvallend goed weg. Zo haalde Zinckernagel nog uit vanop afstand waarna zijn schot via Neustaedter afweek naar de linkerkant, ook deze bal ging maar net naast.

Na 37 minuten kwamen onze Kemphanen op achterstand. Zinckernagel stuurde Donnum de diepte in die de bal vervolgens tot bij Ohio bracht. Die speelde hem met een hakbal meteen terug waarna Donnum de 1-0 voorbij Gillekens plaatste.

Een tiental minuten later was het tijd om te gaan rusten. Na 45 minuten wisten onze Kemphanen nog geen enkele doelpoging op hun naam te schrijven, duidelijk werk aan de winkel in de tweede helft.

Tweede helft

Al meteen na rust was het opnieuw Standard dat voor de doelpogingen zorgde. Nogmaals was het Zinckernagel die zijn kans waagde met een schot richting de rechter bovenhoek. Het leverde echter geen gevaar op. Bij onze Kemphanen leek er niemand echt in de wedstrijd te raken. De kansen bleven nog steeds uit en het was eerder Standard die dichter bij de 2-0 zat dan wij bij de 1-1.

Gillekens kon met een uitstekende redding een kopbal van Dusenne uit doel houden. Vervolgens konden we een eerste keer een kans voor Westerlo noteren. Dierckx bracht de bal voor tot bij Van Eenoo, die moest het gaan proberen met een kopbal maar kon hem niet goed raken. Enkele minuten later was het opnieuw raak voor de Rouches. Ohio bracht de bal uitstekend voor vanop de achterlijn waarna Balikwisha de bal tegen de touwen duwde, 2-0.

De wedstrijd eindigde bij 2-0. We konden vandaag niet genoeg doorzetten om een uitdaging te vormen voor de Rouches. Op naar de volgende partij, de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk!

Verslag: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts