KVC Westerlo – Union SG

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Neustaedter, P. Perdichizzi, M. De Cuyper, L. Van Eenoo, N. Madsen, T. Van den Keybus, M. Fixelles (83′ R. Seigers), N. Chadli (77′ D.  Nene), K. Vaesen

Eerste helft

Al vroeg in de eerste helft kreeg Westerlo een uitstekende kans op de openingstreffer. Een lange bal van De Cuyper werd meegenomen door Chadli die de bal vervolgens afspeelde tot bij Vaesen. Het schot belandde net een centimeter te ver waardoor de bal afketste op de paal. Op het kwartier was het raak voor onze Kemphanen. Madsen zette de verdediging van Union volledig in de wind met een prachtige dribbel en speelde de bal naar Van den Keybus. Die controleerde de bal rustig en plaatste hem vervolgens met zijn linker in de verste hoek, 1-0.

Het duurde niet lang tot ook de 2-0 op het scorebord verscheen. Van den Keybus brak door op de rechterflank en ging op doelman Moris af. Zijn schot werd in eerste instantie geblokt maar Chadli tikte de bal op de rebound tegen de netten, 2-0 en een uitstekende start aan de wedstrijd.

Net na het half uur zagen we alweer een uitstekende kans bij elkaar gevoetbald worden door onze Kemphanen. Fixelles stuurde na een goede actie Vaesen naar voor die de bal vervolgens terug kon leggen tot bij Chadli, die geraakte net niet voorbij de doelman.

In de 37e minuut kreeg Union een vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied toegekend na een fout van Perdichizzi. Een goed geplaatst schot ging richting de rechterbovenhoek. Bolat wist echter de bal met een uitstekende redding nog net uit zijn doel te houden. Enkele minuten later kon Union dan toch de aansluitingstreffer nog scoren. Een voorzet vanop de rechterflank belandde bij het hoofd van Boniface die de bal in doel kon knikken, 2-1.

Westerlo liet in de eerste helft enkele goede acties zien via Madsen, Fixelles en De Cuyper. Ze gingen verdiend de rust in met een 2-1 voorsprong na een kleine tegenslag waarbij Union wist te scoren.

Tweede helft

Union kwam in de tweede helft goed uit de startblokken en zorgde in het eerste kwartier al enkele keren voor dreiging aan het Westelse doel. Westerlo probeerde het vooral uit counter aanvallen te halen maar kon hier tot dusver niet in slagen.

In minuut 67 kwamen we terug op een gelijke stand na een enorm spijtig doelpunt. Een schot van Teuma belandde via een kaatsing op Reynolds op het hoofd van Boniface en rolde vervolgens in het doel, 2-2. Niet veel later, in minuut 73, kwamen we al terug op voorsprong. Na een VAR check voor een overtreding van Lazare Amani op Van den Keybus besloot scheidsrechter Boucaut een penalty toe te kennen aan onze Kemphanen. Maxim De Cuyper zette zich achter de bal en trapte de bal koelbloedig in het midden van het doel, 3-2.

Het einde van de wedstrijd draaide bij onze Kemphanen vooral rond het vasthouden van de voorsprong. Rubin Seigers werd het veld op gestuurd voor Mathias Fixelles zodat er een extra verdediger tussen de lijnen stond.

In de 89e minuut was de wedstrijd binnen. Invaller Dorgeles Nene werd door Vaesen voor doel gezet. Via zijn linkervoet trapte hij de bal voorbij Moris, 4-2.  Na vijf minuten extra tijd konden onze Kemphanen verdiend drie punten extra noteren.

Doelpunten

T. Van den Keybus 1-0 (15′)
N. Chadli 2-0 (20′)
V. Boniface 2-1 (40′)
V. Boniface 2-2 (64′)
M. De Cuyper 3-2 (73′)
D. Nene 4-2 (89′)

Verslag: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts