STVV – KVC Westerlo

Vandaag trokken onze Kemphanen richting Sint-Truiden waar ze ontvangen werden in het recent van naam veranderde Daio Wasabi Stayen Stadion. De wedstrijd van vandaag is enorm belangrijk voor de strijd om een Play-Off 2 ticket, beide teams wouden dus absoluut drie punten bijschrijven.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Neustaedter, P. Perdichizzi, M. De Cuyper, M. Fixelles, T. Van den Keybus, M. Gumuskaya (D. Nene 70′), L. Van Eenoo, N. Chadli (N. Madsen 70′), K. Vaesen (I. Vetokele 83′)

Eerste helft

Al vroeg in de eerste minuten van de wedstrijd zagen we een goede kans voor onze Kemphanen. Van den Keybus bracht de bal uitstekend voor doel waar Leistner met veel moeite de bal nog kon wegkoppen. Vervolgens kwamen we bijna op achterstand. Perdichizzi werkte een bal met een onhandige actie richting eigen doel, Bolat kon met een uitstekende reflex het drama voorkomen.

De kansen gingen heen en weer bij beide ploegen. Nu was het Vaesen die na een uitbraak van Fixelles zich in een uitstekende positie bevond om de score te openen. Zijn schot eindigde jammer genoeg langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens kreeg Vaesen opnieuw een goede bal toegespeeld. Chadli bracht hard voor maar Kyan raakte de bal verkeerd.

Onze Kemphanen brachten het eerste half uur van de wedstrijd duidelijk de meeste dreiging in de wedstrijd. Reynolds bracht in minuut 32 de bal tot bij Vaesen die hem via een moeilijk schot in één tijd richting doel wist te trappen. De bal eindigde helaas op de bovenkant van de lat waardoor het nog steeds 0-0 bleef.

De openingstreffer is iets later dan toch een feit. Na een VAR check van enkele minuten werd Koita van het veld gestuurd nadat hij Reynolds tegen de vlakte werkte. De Cuyper zette zich achter de bal en knalde de bal richting de bovenkant van het doel, 0-1.

Onze Kemphanen gingen de kleedkamers in met een verdiende voorsprong. De eerste helft werd gekenmerkt door vele kansen bij beide teams.

Tweede helft

STVV begon de tweede helft met een hoge intensiteit en felle duels. Het leek een totaal andere wedstrijd te gaan worden ten opzichte van de eerste helft, doelkansen bleven lang uit en als er een kans kwam werd er weinig mee aangevangen.

Onze Kemphanen controleren voortdurend de wedstrijd maar toonden weinig intenties om de 0-2 op het bord te gaan zetten. Het leek ernaar dat het plan was om de wedstrijd rustig uit te voetballen om met de winst naar huis te gaan.

In het slotkwartier volgden nog enkele kansen voor onze Kemphanen. De Cuyper wist een bal goed voor doel te brengen maar de voorzet werd weggewerkt via een tackle. Vervolgens kon ook de ingevallen Nene op doel afstormen en uithalen maar zijn schot eindigde in de tribunes.

Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal. Westerlo gaat verdiend met de drie punten naar huis na een sterke eerste helft en een gecontroleerde tweede helft.