KVC Westerlo – KAA Gent

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds (88’ I. Vetokele), R. Neustaedter, R. Tagir (45’ R. Seigers), M. De Cuyper, L. Van Eenoo ©, T. Van den Keybus, N. Chadli (68’ E. Jordanov) , K. Vaesen (88’ M. Gumuskaya), D. Nene (78’ Y. Matsuo), M. Fixelles

Opstelling KAA GENT: P. Nardi, J. Okumu, K. Piatkowski (52’ Hauge), M. Ngadeu, H. Hong, H. Cuypers, J. De Sart, A. Castro-Montes, E. Orban, J. Torunarigha, S. Kums ©

Misschien wel één van de meest interessante duels van speeldag 25 in de Jupiler Pro League. Onze kemphanen, die zich momenteel op een mooie 7e plek bevinden, ontvangen het nummer 5 uit Gent. Vooraf was het verschil tussen beide ploegen slechts 3 punten, bij winst komen onze Kemphanen op gelijke hoogte met de Buffalo’s en Standard. Westerlo wil zo snel mogelijk weer aanknopen met een driepunter om het gelijkspel bij KAS Eupen door te spoelen. Aan de andere kant zit KAA Gent in een mindere periode, na een 0 op 6 willen ook zij deze negatieve reeks doorbreken. Kort samengevat, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een spektakel van te maken in ’t Kuipje. 

Eerste helft. De wedstrijd kwam vrij moeizaam op gang, onze Kemphanen hebben duidelijk de intentie om er vol tegenaan te gaan maar er zat toch te veel afval in het spel van beide ploegen in de openingsminuten.

In minuut 7 kon De Cuyper zich doorzetten maar geen ploeggenoot bereiken, in de herneming probeerde Van Eenoo het maar zijn schot werd geblokt door de Gentse defensie. In minuut 10 liet onze Sinan Bolat zien waarom hij de nummer 1 is van onze Kemphanen, hij pakte uit met een fantastische parade op een pegel van Castro-Montes.

Slechts 2 minuten later werd scheidsrechter Kevin Van Damme naar het VAR-scherm geroepen, dit resulteerde in een strafschop voor de bezoekers. Cuypers twijfelde niet en trapte de 0-1 in de rechteronderhoek.  Onze Kemphanen reageerden meteen, een voorzet van Fixelles belandde op het hoofd van Bryan Reynolds, die kopte op een sterke Nardi maar in de herneming is het De Cuyper die de bal tegen de netten knalde. 1-1!

Na een twintigtal minuten was er aan spektakel geen gebrek in deze partij, Bolat pakte opnieuw uit met een goede redding op een schot van Cuypers.  Onze doelman Bolat leek niet meer te kloppen, in minuut 25 komt de bal na een schermutseling bij Cuypers maar die stevende alweer af op een fantastische Bolat.

Op het half uur komen onze Kemphanen opnieuw op achterstand na een fraaie goal van Orban op aangeven van Hong, 1-2. En weer kwamen onze Kemphanen terug in de wedstrijd. Reynolds dacht aan schieten op de rand van de baklijn, zijn schot belandde op de paal en kwam terug in de voeten van Chadli die zijn 4e doelpunt van het seizoen tegen de touwen knalde! 2-2 na 35 minuten! Bijna was de complete ommekeer compleet, amper één minuut na de gelijkmaker legde Reynolds de bal klaar voor Vaesen maar die besloot op Nardi.

Een boeiende eerste helft met kansen aan beide kanten werd beëindigd met een 2-2 tussenstand.

Tweede helft. Nog geen 2 minuten uit de kleedkamer en onze Kemphanen stonden voor het eerst op voorsprong! Na een flater achterin van Okumu kwam de bal bij Lukas Van Eeno die de ommekeer compleet maakte, 3-2! Het openingskwartier van de tweede helft was volledig voor Westerlo dat gretig bleef zoeken naar de 4-2. 

In minuut 66 zorgde Orban met opnieuw een fraai doelpunt op aangeven van Kums voor de gelijkmaker, 3-3. Meteen kwam er een tegenreactie van Westerlo, Nene besluit net over het doel van Nardi na een uitstekende voorzet van Reynolds.

Nieuwkomer Matsuo kreeg een klein kwartier om zich te tonen van onze coach Jonas De Roeck. Vijf minuten voor tijd hield het Kuipje de adem even in nadat Bolat zich misrekende bij het uitvoetballen. Westerlo ging nog nadrukkelijk op zoek naar de winning goal, een voorzet van Fixelles werd gedevieerd door Neustädter maar ging net naast de kooi van Nardi. Zo zorgden de Kemphanen nog enkele keren voor dreiging maar zonder succes.

Einde wedstrijd.Na 90 minuten voetballen in het Kuipje eindigt deze topper op een gelijkspel. Beide ploegen zorgden voor spektakel, dit resulteerde dan ook in een 3-3 einduitslag. Westerlo komt weer een stapje dichter bij het behalen van Play-Off 2.  

Doelpunten
14’ Cuypers (p) 0-1
16’ De Cuyper 1-1
30’ Orban 1-2
35’ Chadli 2-2
47’ Van Eeno 3-2
66’ Orban 3-3

Verslag: Milan Van den Eeden
Foto’s: Luc Meynaerts