KAS Eupen – KVC Westerlo

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Tagir, R. Neustaedter, M. De Cuyper, E. Jordanov (’76 T. Dierckx), N. Madsen (’91 R. Seigers), M. Fixelles (’76 I. Vetokele), L. Van Eenoo, D. Nene (’90 M. Gumuskaya), K. Vaesen

Starten doen we in het Kehrweg-Stadion zonder Chadli en Van den Keybus. Zij missen deze wedstrijd tegen Eupen door blessure. Op de bank zien we Mabea terug na lange tijd afwezigheid. Griffin Yow zit voor de eerste keer op de bank. Ilias El Hari zit dan weer voor de eerste keer in de selectie, maar hij valt als 19e man net af.

Eerste helft

Een sterk wedstrijdbegin voor Westerlo met meteen dreiging naar voor. In minuut 5 trekt onze kapitein Van Eenoo recht door het centrum naar de overkant en versiert zo een vrije trap op circa. 25 meter van het Eupense doel. Uit deze kort genomen vrije trap volgt een eerste echte kans. De Cuyper met een scherpe voorzet vanop rechts waar jammer genoeg niemand zijn voet nog tegen wist te zetten.

Na dat blits begin van deze partij, gaat de wedstrijd rustig verder. Onze Kemphanen eisen het grootste deel van het balbezit op, maar de Panda’s staan goed in de organisatie. Geen van beide ploegen weet zo echte kansen bij elkaar te voetballen.

In minuut 24 komt Nene in de buurt van het Eupense doel na een goede tik van Vaesen. Nene drukt af maar het schot mist richting en gaat zo naast. Een dikke 5 minuten later krijgen we de eerste echte dreiging van de thuisploeg. Een sterke lage voorzet vanop links, maar De Cuyper weet de bal weg te werken in het centrum. Even later een nieuwe aanval van de withemden, ditmaal vanop rechts. Het schot van aan de 2e paal gaat ver naast.

Na 38 minuten noteren we dan toch het eerste schot op doel. Fixelles zet zich sterk door en knalt richting doel. Een goede parade van de doelman zorgt ervoor dat de stand op 0-0 blijft. Een minuut later kan Jordanov eens afdrukken. Zijn schot is niet gevaarlijk genoeg om de Eupense doelman in verlegenheid te brengen.

Vlak voor rust komt Nene helemaal alleen voor de doelman na geknoei in de Eupense verdediging. Nene chipt de bal koelbloedig over Moser en zorgt er zo voor dat onze Kemphanen met een 0-1 voorsprong de rust in gaan. Het doelpunt valt op een zeer goed moment, na een helft waarin Westerlo het overwicht had, maar weinig grote kansen wist af te dwingen.

Tweede helft

We beginnen met dezelfde 11 namen aan de 2e helft en net zoals in de eerste helft starten we scherp. Fixelles krijgt meteen 2 grote kansen om de score te verdubbelen, maar zowel zijn kopbal als het schot met links vanuit een scherpe hoek gaan niet binnen.

Op het uur een vervelende hoofd tegen hoofd botsing tussen Tagir en N’dri bij een kopduel. Beide heren komen er gelukkig ongeschonden vanaf en kunnen de wedstrijd gewoon hervatten. Enkele minuten later zijn beide spelers weer samen betrokken in een fase. N’dri is sneller op de bal dan Tagir, waardoor onze verdediger een overtreding begaat en scheidsrechter Denil een strafschop fluit. Bolat heeft geen verhaal tegen de perfecte trap van Peeters en zo staat het 1-1 na 68 minuten voetbal. Meteen na het tegendoelpunt de reactie van onze Kemphanen. De Cuyper met het slimme doorsteekballetje op Nene die de bal van dichtbij hard op doelman Moser trapt.

Bij een 1-1 stand en met nog een kwartier op de klok, worden de eerste wissels doorgevoerd langs onze kant. Fixelles en Jordanov worden vervangen door Vetokele en Dierckx. 2 frisse aanvallende krachten om op zoek te gaan naar de 3 punten hier in het oosten van het land.

Na 79 minuten een goede kans voor Westerlo na een vrije trap van Lukas Van Eenoo. Hij trapt de bal hard richting de korte hoek, maar daar staat de doelman om de bal weg te boksen. Westerlo probeert het spel terug in handen te krijgen na een betere periode van de thuisploeg. Enkele minuten later gaat Nene neer in het strafschopgebied van de tegenstander. Zowel scheids als VAR grijpen niet in, dus geen penalty. Westerlo blijft doordrukken. Nene gaat zijn directe tegenstander vinnig voorbij en wil Vetokele bereiken aan de 2e paal. De voorzet met links is niet goed genoeg waardoor Vetokele niet bij die bal kan.

In minuut 90 komt Gumuskaya de moegestreden Nene vervangen. Ook de wedstrijd van Madsen zit erop. Rubin Seigers komt in de ploeg om de 5 minuten extra tijd vol te maken. In minuut 95 krijgen we nog een allerlaatste grote kans. Gerommel voor doel van Eupen, maar de bal wil er niet in. Eindstand in het Kehrweg-Stadion: 1-1

Verslag: Mateo Heye
Foto’s: Luc Meynaerts