KVC Westerlo – KV Mechelen

Wedstrijdverslag

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Neustaedter, R. Tagir, M. De Cuyper, L. Van Eenoo, N. Madsen, T. Van den Keybus (’65 M. Fixelles), N. Chadli (’42 I. Vetokele), K. Vaesen (’65 E. Jordanov), D. Nene (’83 M. Gumuskaya)

Eerste helft

Vrijwel meteen na de start van de wedstrijd lag het openingsdoelpunt al voor het grijpen. Chadli kreeg de bal letterlijk cadeau van de Mechelse verdediging maar plaatste de bal helaas naast het doel. Vervolgens bleef de druk richting het doel van Malinwa toenemen met mooie combinaties. Er volgden enkele kansen waaronder opnieuw een schot van Chadli. De ervaren flank trapte richting doel maar zag zijn poging voorlangs gaan.

In de 22e minuut was het raak voor onze Kemphanen. Chadli liet een voorzet van Lukas Van Eenoo passeren waarna Kyan Vaesen zich goed had gepositioneerd in de vrije ruimte en de bal voorbij Coucke wist te trappen, 1-0. Oververdiend na een eerste kwartier waar onze ploeg erg dreigend uit de hoek kwam.

Net voor rust moest Chadli, die tot dan toe een goede wedstrijd speelde, het veld verlaten met een blessure. In zijn plaats mocht Igor Vetokele opdraven. Vervolgens was het tijd om te gaan rusten, een dominant Westerlo ging met een verdiende voorsprong richting de kleedkamers.

Tweede helft

Tien minuten na rust wist Vaesen opnieuw het net te vinden en de voorsprong te verdubbelen. Een hoekschop werd doorgekopt tot bij de tweede paal waar Kyan wist te infiltreren, de bal had hij vervolgens maar tegen de netten te duwen. Enkele minuten later viel er ook nog een tweede blessure langs onze kant. Van den Keybus moest het veld hinkend verlaten, hij werd vervangen door Mathias Fixelles.

Neustaedter liet op een voorzet van Lukas Van Eenoo even een prachtige poging zien. In de lucht schepte hij de bal met een hakje richting doel, helaas eindigde de poging over het houtwerk.

Na een tweede overtreding, ditmaal op Jordanov, moest Lavallée het veld verlaten met een rode kaart. Onze Kemphanen gingen dus het laatste kwartier van de wedstrijd in met een sterk voordeel. De Cuyper trapte een vrije trap nog staalhard richting de rechterhaak, Coucke kon nog net met zijn vingertoppen de bal uit het doel houden. Madsen liet vervolgens nog een technisch hoogstandje zien door de bal tussen de voeten van zijn tegenstander door te spelen. De Deen ondernam nog een stevig schot op doel maar Coucke bracht opnieuw redding.

Na 90 minuten voetballen kunnen we zeggen dat onze Kemphanen na een zeer sterke wedstrijd verdiend gewonnen zijn. De drie punten blijven in ’t Kuipje.