Zulte Waregem – KVC Westerlo

Wedstrijdverslag

Na de voorbije twee wedstrijden tegen OHL en KRC Genk die we verloren trokken we vandaag naar West-Vlaanderen waar Zulte Waregem ons opwachtte. In onze startende elf zagen we Lukas Van Eenoo voor het eerst sinds eind Augustus opnieuw in de basis na zijn blessure. Ook Bryan Reynolds was terug uit blessure en stond opnieuw aan de aftrap.

Opstelling: S. Bolat, E. Jordanov (N. Chadli), R. Neustaedter (45′ R. Seigers), R. Tagir, M. De Cuyper, T. Van den Keybus, N. Madsen (M. Fixelles 77′), L. Van Eenoo, D. Nene (89′ K.Vaesen), L. Foster (89′ I. Vetokele)

Eerste helft

Al vroeg in de wedstrijd kwamen onze Kemphanen op voorsprong via een ingestudeerde hoekschop. Madsen speelde de bal kort tot bij De Cuyper die hem vervolgens richting de tweede paal zwierde. Foster kon de bal terug koppen tot bij Neustaedter die de bal vervolgens maar in het doel moest tikken, 0-1.

Vervolgens zagen we Zulte Waregem op zoek gaan naar de gelijkmaker. Bijna konden we profiteren van een counter via Lyle Foster en Dorgeles Nene. Foster werd over de linkerflank gestuurd en zijn medespits vrijlopen. Nene werkte af maar zag Bossut er nog uitstekend tussenkomen om het schot te kunnen afweren.

Net voor rust kreeg Madsen nog een kans om de voorsprong te verdubbelen. Hij kon uithalen met een schot richting de verste hoek maar zag zijn schot over het doel heen gaan. Zulte Waregem kon de eerste helft amper het Westelse doel vinden, onze Kemphanen trokken dan ook verdiend met een 0-1 voorsprong richting de kleedkamer.

Tweede helft

Tijdens de rust werd er een wissel doorgevoerd, Rubin Seigers kwam in de plaats van doelpuntenmaker Roman Neustaedter. De spelers van Zulte Waregem kwamen duidelijk erg gedreven uit de kleedkamer en konden al meteen een poging noteren via Brüls.

Dankzij de hoge lijn van de Waregemse defensie lag er ruimte voor counteraanvallen. Zo zagen we Foster in minuut 53 de hele helft van Zulte Waregem oversteken en vervolgens een poging wagen, zijn schot ging spijtig genoeg hoog over.

In minuut 72 kwamen we terug op gelijke hoogte. Vossen kreeg de bal voor van invaller Drambaev en wist de bal tegen de netten te koppen, 1-1. Enkele minuten later zagen onze Kemphanen de 1-2 nog van de lijn gehaald worden. Nene werd tegen de grond gewerkt in de zestien waarna Chadli bijna de bal in het doel kon werken.

Zulte Waregem kwam nog bijna op voorsprong. Vossen kon nogmaals via het hoofd uithalen op doel. Zijn kopbal eindigde via de lat op de doellijn. Niet veel later zag de tegenstander een volgende kopbal tegen de buitenkant van de paal eindigen, hier kwamen we twee keer goed weg. Vervolgens kwam de wedstrijd ten einde. Na een vroeg openingsdoelpunt moeten we met een punt terugkeren naar ’t Kuipje.

Doelpunten

R. Neustaedter 0-1 (9′)
J. Vossen 1-1 (72′)

Verslag: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts