KVC Westerlo – KRC Genk

Wedstrijdverslag

Opstelling: S. Bolat, E. Jordanov, R. Seigers, R. Neustaedter, R. Tagir, M. De Cuyper, T. Van den Keybus, N. Madsen, M. Fixelles, I. Vetokele, L. Foster

Eerste helft

Al vroeg in de wedstrijd kwamen onze Kemphanen op achterstand. Paintsil werd diep gestoken en bracht de bal voor tot bij Ouattara. Die laatste kopte de bal uitstekend binnen aan de eerste paal, 0-1. Vervolgens probeerde Foster te reageren via een schot richting de verste hoek maar Vandevoordt zat er goed tussen.

Na 24 minuten wist Genk hun voorsprong te verdubbelen. Tagir probeerde een hoge bal terug tot bij Bolat te koppen maar kreeg er niet genoeg kracht achter gezet. Paintsil profiteerde hiervan en speelde de bal voorbij onze doelman, 0-2.

Onze Kemphanen lieten zich niet doen en voetbalden zo veel mogelijk richting het Genkse doel. Een goal zat er echter nog niet in in de eerste helft van de wedstrijd. Met een 0-2 achterstand trokken onze Kemphanen de kleedkamers in. Genk was efficiënt in de eerste helft en werkte hun kansen gretig af.

Tweede helft

Enkele minuten na de aftrap werd de bal op de stip gelegd in het voordeel van onze ploeg. Cuesta ging in de fout op Van den Keybus waarna De Cuyper de aansluitingstreffer binnen trapte via een schot naar de linkerhoek. Drie minuten later zaten onze Kemphanen weer helemaal terug in de wedstrijd. Van den Keybus kreeg een afvallende bal in zijn voeten waarna hij met een prachtig schot richting de kruising de gelijkmaker op het scorebord kon zetten.

Westerlo bleef naar voren drukken en toonde de vechtlust om de drie punten thuis te houden. Het waren echter de Limburgers die opnieuw het net wisten te vinden. Munoz kon Bolat verrassen met een omhaal waardoor we terug tegen een achterstand op keken.

In het slot van de wedstrijd wees scheidsrechter Boucaut opnieuw naar de stip van Genk. Dierckx leek neer te gaan na een aanraking van Hrosovsky maar na tussenkomst van de VAR werd de strafschop geannuleerd. De wedstrijd werd afgefloten bij een 2-3 stand, we verloren nipt van de competitieleider.

Verslag: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts