Wedstrijdverslag KVC Westerlo – OH Leuven

Wedstrijdverslag

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van 2023 op het programma. We mochten het OH Leuven van Marc Brys ontvangen. Als we het klassement erbij nemen zien we dat het een erg belangrijke wedstrijd is in aanloop naar de Play-Offs voor een Europese plaats. Na de 0-1 overwinning op Cercle konden Bryan Reynolds en Nacer Chadli er vandaag wegens een blessure en ziekte niet bij zijn. Edisson Jordanov en Thomas Van den Keybus verschenen hierdoor aan de aftrap. Ook Tuur Dierckx mocht opnieuw starten nadat Halil Akbunar de club verlaten heeft.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, E. Jordanov, R. Neustaedter (90′ K. Vaesen), R. Tagir, M. De Cuyper, T. Van den Keybus, N. Madsen, M. Fixelles (66′ I. Vetokele),
T. Dierckx (74′ R. Seigers), D. Nene, L. Foster

Opstelling OH Leuven: V. Cojocaru, J. Thorsteinsson, S. Schrijvers, M. Gonzalez, M. Al Tarami, F. Ricca, H. Mendyl, C. De Norre, L. Patris, M. Keita, E. Pletinckx

Eerste helft

De eerste goede kans van de wedstrijd viel al vroeg langs de kant van OHL. Een lage voorzet vanop rechts werd centraal voor doel over de lat getrapt. Vervolgens kregen ook meteen onze Kemphanen hun eerste schot op doel. De Cuyper besloot na een uitstekende aanname op een hoge bal van Tuur Dierckx uit te halen richting de verste hoek, doelman Cojocaru tikte de bal over.

Op het kwartier werd er langs de Westelse zijde geappelleerd voor handsbal. Een voorzet van Madsen belandde tegen de arm van Mendyl maar scheidsrechter Wim Smet besloot om niet te fluiten. Nog geen minuut later zagen onze spelers een tweede keer hands, de VAR bleef bij beide fases afzijdig.

Het eerste half uur werd gekenmerkt door een dominant Westerlo maar echte kansen om de openingstreffer op het scorebord te zetten waren er voorlopig nog niet. We zagen nog pogingen van Van den Keybus en Fixelles maar beide spelers wisten hun schot niet binnen het kader te plaatsen.

Na 45 minuten trokken de spelers de kleedkamers in. De wedstrijd werd aangevat met een snel tempo en veel inzet maar dit kwijnde weg naarmate de wedstrijd vorderde. OHL miste een cruciale kans, onze Kemphanen wisten enkele pogingen bij elkaar te sprokkelen maar konden voorlopig het net niet vinden.

Tweede helft

Het tempo van het begin van de eerste helft leek zijn weg weer terug in de wedstrijd gevonden te hebben. Het spel ging vlot heen en weer en het was jammer genoeg OHL die de openingstreffer wist te maken. Op een lage voorzet van Mendy wist Mario Gonzalez de bal voorbij Bolat in het doel te werken, 0-1. Op enkele minuten tijd ging het van kwaad naar erger voor onze Kemphanen. Invaller Kiyine haalde uit vanop de rand van het zestienmetergebied. Bolat kon de bal stoppen maar niet klemmen, in een poging om dit in tweede instantie te doen werkte hij Gonzalez tegen de grond. Scheidsrechter Wim Smet wees meteen naar de stip. De penalty werd omgezet door Gonzalez, onze Kemphanen zagen op tegen een 0-2 achterstand.

Onze Kemphanen wisten nog enkele keren een poging te wagen maar telkens zagen we de bal buiten het kader verdwijnen. In de 75e minuut werd de wedstrijd even opgehouden nadat er een opstootje was aan het Leuvense doel bij een corner voor Westerlo. Vervolgens was het eindelijk zover, Nene kon op de volley de bal in de verste hoek trappen. Doelman Cojocaru was kansloos, de aansluitingstreffer is een feit.

In de 84e minuut kwamen we met een man meer te staan nadat Mendyl met een gestrekt been Jordanov tegen de grond trapte. We konden het voordeel spijtig genoeg niet benutten. De wedstrijd werd afgefloten bij 1-2. Op naar de volgende wedstrijd!

Doelpunten

51′ M. Gonzalez (0-1)
56′ M. Gonzalez (0-2)
78′ D. Nene (1-2)

Verslag: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts