Zakelijke drie punten

Wedstrijdverslag

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds (46′ E. Jordanov), R. Neustaedter, R. Tagir, M. De Cuyper, M. Fixelles (88′ T. Van den Keybus), N. Madsen, N. Chadli (81′ I. Vetokele), H. Akbunar (67′ P. Perdichizzi), D. Nene (67′ L. Van Eenoo), L. Foster

Opstelling Cercle Brugge: R. Majecki, B. Popovic, J. Daland, S. Miangue, T. Somers, L. Lopes, C. Vanhoutte, D. Velkovski, D. Hotic, A. Ueda, A. S. K. Denkey

Eerste helft

Al meteen bij de eerste aanval van onze Kemphanen wees de scheidsrechter naar de stip. Akbunar kreeg bij een voorzet van Chadli een duw in de rug, na een korte tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Chadli zette zich achter de bal en knalde hem naar de linkerbovenhoek, doelman Majecki raakte de bal nog maar kwam te kort om hem uit het doel te houden, 0-1 na 6 minuten voetballen.

Rond de 20e minuut moest scheidsrechter Wesli De Cremer op korte tijd twee keer geel uitdelen aan onze Kemphanen. Eerst aan Fixelles vanwege een tackle die te laat kwam, vervolgens kreeg ook Tagir een geel karton te zien na een stevige tackle.

Cercle begon meer en meer druk op te voeren en feller de duels in te gaan. Hierdoor zagen ze hun eerste kans op doel van de wedstrijd ontstaan maar Bolat zette zijn vuisten er goed tussen, voorlopig nog geen echt gevaar aan het Westelse doel.

Na een eerste helft met weinig kansen maar wel veel gele kaarten, ook Halil Akbunar kreeg nog geel omdat hij de bal in de tribunes trapte, trokken onze Kemphanen de kleedkamers in met een 0-1 voorsprong.

Tweede helft

Bryan Reynolds moest na de blessure die hij in de eerste helft had opgelopen in de kleedkamer blijven. Edisson Jordanov kwam mee uit de tunnel om hem te vervangen op de rechtsback positie.

Iets na rust zagen we mooi combinatievoetbal tussen de Westelse spelers. De Cuyper  probeerde de voorsprong nog te vergroten met een afstandsschot maar zijn schot eindigde te centraal op doel waardoor doelman Majecki geen problemen had om de bal uit zijn netten te houden. Ook zagen we Cercle nog steeds de hoge druk brengen die we in het laatste kwartier van de eerste helft zagen waardoor het toch wel opletten werd voor onze ploeg.

De thuisploeg kwam duidelijk als de betere ploeg uit de kleedkamers. Bij onze Kemphanen zagen we te veel fouten gebeuren in het spel. Bolat voorkwam in minuut 69 nog de gelijkmaker nadat Gboho de bal ontving vanop de rechterflank en wist uit te halen met een schot. Met een uitstekende redding hield onze doelman de bal uit het doel.

Na een toch wel moeilijke wedstrijd konden we blij terug op de bus stappen en drie punten bijschrijven in het klassement.

Doelpunten

6′ N. Chadli (0-1)

Verslag: Jordy haesen
Foto’s: Luc Meynaerts