KVC Westerlo – RAFC

Wedstrijdverslag

Vandaag stond de eerste terugwedstrijd van de heenronde en meteen ook de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2022 op het programma. We mochten het Antwerp FC van Mark Van Bommel ontvangen die momenteel de derde plaats in de rangschikking bezetten. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, M. Fixelles (77′ K. Vaesen), N. Chadli (70′ L. Van Eenoo), N. Madsen, L. Foster, M. De Cuyper, B. Reynolds, R. Tagir, R. Neustaedter, H. Akbunar (89′ E. Jordanov), D. Nene (77′ T. Dierckx)

Opstelling R. Antwerp FC: J. Butez, R. De Laet, A. Muja, C. Stengs, V. Janssen, G. Avila, T. Alderweireld, J. Bataille, A. Vermeeren, W. Pacho, M. Frey

Eerste helft

Antwerp kreeg al vrijwel meteen een kans op doel cadeau. Fixelles wist de bal niet goed te controleren waardoor Stengs zeeën van ruimte kreeg. Hij trapte richting de rechteronderhoek maar Bolat wist zijn hand er nog net tussen te steken.

Op het kwartier kreeg Westerlo een goede opportuniteit. Akbunar kon De Laet van de bal zetten en vervolgens naar binnen snijden. Van hieruit haalde hij uit op doel maar zijn schot ging naast.

Net voor het half uur had Antwerp een uitstekende kans via een voorzet richting de tweede paal. Er werd een schot afgevuurd richting doel maar Bolat zat er nog net met zijn vingertoppen bij waardoor de bal geblokt werd.

Net voor rust kwamen we even heel goed weg. Frey kon na een scherpe voorzet de bal in open doel werken maar wist de bal niet goed te controleren waardoor Tagir de bal nog van de lijn kon werken. Het zijn vervolgens wij die wisten te profiteren van het momentum. De Cuyper mocht een hoekschop trappen en besloot richting tweede paal te gaan. Eerst leek het even dat Chadli de bal in doel werkte maar het bleek toch de Cuyper te zijn die de bal rechtstreeks in doel werkte, we mochten de 1-0 noteren dankzij een olympisch doelpunt.

Tweede helft

Al meteen na rust verdubbelden we onze voorsprong. Alderweireld werkte een voorzet weg tot in de voeten van Madsen, die hem vervolgens keurig in de rechterhoek krulde, 2-0. Antwerp reageerde echter snel met de aansluitingstreffer. Frey kreeg de bal voor vanop links nadat eerst Reynolds tegen de grond werd gewerkt. De Zwitser trapte de bal beheerst tegen de netten waardoor het weer opletten geblazen werd.

In minuut 65 wisten onze Kemphanen opnieuw te voorsprong te vergroten. Deze keer kon Fixelles na het recupereren van de bal met een mooie solo run op doel afgaan. Hij haalde uit vanop de rand van de zestienmetergebied en knalde de bal perfect in de rechterbovenhoek, Butez had geen schijn van kans.

In minuut 70 mocht Lukas Van Eenoo zijn rentree maken in de competitie na een lange tijd aan de kant te hebben gezeten met een blessure. Hij kwam Nacer Chadli aflossen. In minuut 79 kon Reynolds nog eens uithalen op doel. Hij kwam naar binnen vanop de rechterkant en probeerde de bal richting de verste hoek te krullen maar zag zijn poging helaas mislukken.

Het beloofde nog spannende slotminuten te gaan worden in ’t Kuipje. In minuut 86 kon Vincent Janssen vanop rechts de bal in de verste onderhoek plaatsen. Hierdoor werd de voorsprong opnieuw verkleind naar één doelpunt verschil. Deze voorsprong bleef ook slechts van korte duur want twee minuten later was het opnieuw raak voor Antwerp, ditmaal wist Stengs de bal in het midden van het doel tegen de netten te werken waardoor we op een gelijkspel terecht kwamen. 3-3 werd de eindstand van de wedstrijd.

Doelpunten

44′ M. De Cuyper (1-0)
47′ N. Madsen (2-0)
51′ M. Frey (2-1)
65′ M. Fixelles (3-1)
86′ V. Janssen (3-2)
88′ C. Stengs (3-3)