KVC Westerlo – RAFC

Voorbeschouwing

Om het jaar af te sluiten staat er nog een leuke affiche op het menu. De mannen van ’t stad zijn namelijk nog nooit komen winnen in het Kuipje. Hopelijk kunnen onze Kemphanen deze traditie verderzetten en het jaar in schoonheid eindigen.  

KVC Westerlo

Na de klinkende overwinning tegen Oostende – zes weken geleden – pikken we vandaag de draad terug op. In tussentijd stond er wat vakantie en een twaalfdaagse stage in Antalya op het programma.

Tijdens de WK-break speelden we vier oefenwedstrijden (Basaksehir, Besiktas, STVV en Charleroi) met als resultaat 3 nederlagen en 1 gelijkspel. Gelukkig is het resultaat van minder belang in een vriendschappelijke wedstrijd. Het goede nieuws dat er te rapen viel is de terugkeer van onze kapi Lukas Van Eenoo. Hij was out sinds eind augustus en na zijn achillespeesoperatie staat hij sinds de winterstop terug op het veld en is hij klaar om de Westelse troepen te leiden.

Voor de rest doet onze Kempen zich alle eer aan: het is er stil. Op de site wordt er wel volop gewerkt aan de bouw van een nieuw base-camp, op sportief vlak loopt alles voorlopig gesmeerd en hoopt coach Jonas De Roeck de positieve vibe van de heenronde verder te zetten. Buiten de langdurige geblesseerden Jan Bernat en Erdon Daci is iedereen selecteerbaar.

Royal Antwerp FC

Net voor de winterstop sputterde de Antwerpse motor. Na een geweldige start met 27 op 27, volgde er een 8 op 24. De laatste competitieoverwinning dateert zelfs van 20 oktober, toen ze Oostende met 3-0 richting de kust terugstuurden. Vorige week stonden ze wel in de achtste finales van de Beker van België en kreeg Standard een pak slaag (4-0).

De oudste club van het land vaardigde tijdens het recente WK in Qatar drie spelers af. Verdedigers Toby Alderweireld, Willian Pacho en spits Vincent Janssen verbleven zo een tijdje aan de Perzische Golf. Toby speelde driemaal 90 minuten, Vincent Janssen was basisspeler in de eerste wedstrijd van Nederland tegen Senegal en kreeg daarna nog één invalbeurt tegen Qatar en Willian Pacho moest driemaal tevreden zijn met een plaats op de Ecuadoriaanse invallersbank.

In het Antwerps kamp zijn er meerdere spelers onbeschikbaar: verdedigers Engels en Vines, middenvelders Yusuf, Haroun, Nainggolan en Gerkens en tenslotte de wingers Balikwisha en Miyoshi. Ook Scott viel uit na 11 minuten in de wedstrijd tegen Standard. Ondanks die blessures kunnen zij nog een aardig elftal op de been brengen en was jongeling Arthur Vermeeren één van de uitblinkers op het middenveld in hun recente bekerwedstrijd.

Elftal tegen Standard: Butez, De Laet, Alderweireld, Pacho, Bataille, Vermeeren, Ekkelenkamp, Stengs, Scott, Valencia en Frey.

Nathan Verboomen

De 34-jarige Vlaams-Brabander is aangeduid om naar het Kuipje af te zakken. Het zal zijn tiende wedstrijd van het seizoen in de Jupiler Pro League worden. Ook was hij de scheidsrechter vorige week in het topduel Genk-Anderlecht in de BVB . Met deze wedstrijd erbij zal Antwerp, samen met Eupen, de club worden die hij al het meest heeft gefloten (23).  Voor Westerlo is hij nog maar 5x in actie gekomen. Drie nederlagen en twee gelijke spelen noteerden we hierbij.