Besiktas – KVC Westerlo

Aanvankelijk kabbelde de wedstrijd rustig over en weer, zij het met iets meer balbezit voor de thuisploeg, die gedurende de volle negentig minuten luidruchtig werd aangemoedigd door een grote schare supporters.

Niettemin waren de eerste kansen voor Westerlo. Halil Akbunar trapte een verre voorzet en Igor Vetokele vond aan de tweede paal het doelhout op zijn weg. Even later, op aangeven van Maxim De Cuyper, een mooie kans voor onze benjamin, Ilias El Hari, maar zijn schot ging laag naast.
Van dan af ging Westerlo vrank en vrij mee voetballen en tekende het voor de beste combinaties. Een doelpunt werd – wellicht terecht – afgekeurd voor buitenspel en net voor de koffie stak de thuisploeg tot tweemaal toe de neus aan het venster, maar zonder veel gevaar.

Na de rust wisselde onze coach ook deze keer de tien veldspelers, terwijl Koen Van Langendonck op het uur in kwam. De thuisploeg ging toen wat vinniger en dominanter voetballen, echter zonder veel gevaar, twee onschuldige pogingen buiten beschouwing gelaten.
Ook nu weer waren de beste kansen voor geel-blauw. Een snelle counter via Tuur Dierckx en Muhammed Gumuskaya werd voor de aanstormende Lyle Foster ei-zo-na in eigen doel gewerkt en de poging van Pietro Perdichizzi op de daarop volgende corner werd slechts in extremis afgeblokt. Voorts noteerden we nog een kopbal van Kyan Vaesen, een schot van Nacer Chadli op de vuisten van de doelman, en nog een kopbal, ditmaal van Foster.
De beste kans – we zijn dan al in minuut 81 – kreeg Vaesen, na samenspel tussen Chadli en Foster, maar Kyan plaatste de bal naast …
En zoals dan wel vaker gebeurt, viel het doelpunt aan de overzijde, na een snelle Turkse counter: 1 – 0 (88’).

Maar ondanks het verlies, kunnen onze Westelboys toch op een geslaagde wedstrijd en bij uitbreiding op een schitterend oefenkamp terugblikken.

Westerlo speelde met:

1ste helft: Sinan Bolat, Bryan Reynolds, Ravil Tagir, Rubin Seigers, Maxim De Cuyper, Mathias Fixelles, Nicolas Madsen, Ilias El Hari, Halil Akbunar, Dorgeles Nene en Igor Vetokele.

2de helft: Koen Van Langendonck (na 60’), Edi Jordanov, Roman Neustädter, Pietro Perdichizzi, Kouya Mabea, Lukas Van Eenoo, Muhammed Gümüskaya, Tuur Dierckx, Nacer Chadli, Lyle Foster en Kyan Vaesen.

L. Foster 4-0 (49′)
L. Foster 5-0 (53′)
H. Akbunar 6-0 (81′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts