I. Basaksehir – KVC Westerlo

Vandaag stond de eerste van twee Turkse oefenwedstrijden op het programma. Tegenstrever was Basaksehir, met o.a. Lucas Biglia in de basis en momenteel vijfde in de Turkse eerste afdeling.

Het werd een aangename partij en al vroeg in de match kon Westerlo de score openen: een snelle counter via Nacer Chadli en Kyan Vaesen bereikte Dorgeles Nene aan de tweede paal en die schoot hoog in doel binnen: 0 – 1 (9’).

De wedstrijd bleef goed over en weer gaan, maar toch was het tot even over het halfuur wachten op de volgende kans.  De kopbal van Okaka – ex-Anderlecht – strandde op de paal en voor Westerlo was het weer Nene die voor gevaar zorgde, maar zijn schot stuitte op de vuisten van de doelman.
Net voor de rust vielen beide thuisdoelpunten. Nick Gillekens ging in eerste instantie goed plat op een schot van Chouiar, maar tegen de klutsbal die hierop volgde was hij kansloos: 1 – 1 (40’). De thuisploeg wist nog voor de rust de situatie helemaal om te keren: Westels balverlies werd meedogenloos afgestraft: 2 – 1.

In de tweede helft wisselde Westerlo alle veldspelers en na een goed uur kwam Koen Van Langendonck in.
Onze Parels gingen op zoek naar de gelijkmaker en hadden pech toen een poging van Igor Vetokele ei zo na binnenging en de herneming van Halil Akbunar op de lijn gekeerd werd.
Westerlo claimde nog een strafschop, voor een haakfout op Halil, maar de Turkse scheidsrechter liet voortspelen. Na een center van Maxim De Cuyper kopte Igor maar net over en Maxim zelf tekende voor het laatste wapenfeit, maar zijn kopbal werd door de Turkse goalie overgetikt.
Dus ondanks het resultaat was dit alleszins een bemoedigende prestatie van onze jongens.

Westerlo speelde met:

1ste helft: Nick Gillekens, Bryan Reynolds, Rubin Seigers, Noam Mayoka-Tika, Kouya Mabea, Tuur Dierckx, Nicolas Madsen, Lukas Van Eenoo, Nacer Chadli, Dorgeles Nene en Kyan Vaesen.

2de helft: Koen Van Langendonck (na 60’), Edi Jordanov, Roman Neustädter, Pietro Perdichizzi, Maxim De Cuyper, Ilias El Hari, Mathias Fixelles, Halil Akbunar, Muhammed Gümüskaya, Griffin Yow en Igor Vetokele.

Verslag geschreven door: Hans Celis
Foto’s: KVC Westerlo