KVC Westerlo – KV Oostende

Laatste wedstrijd voor de international break voor het WK 2022. We mochten vandaag KV Oostende ontvangen die momenteel de 14e plaats bezetten in het klassement. In de basis zagen we Nene opnieuw verschijnen die zijn schorsing had uitgezeten. Ook Fixelles en Mineiro mochten in de eerste elf starten. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds E. Jordanov 78′), R. Seigers, R. Tagir, M. De Cuyper, L. Mineiro (R. Neustaedter 73′), M. Fixelles, N. Chadli (H. Akbunar 64′), T. Dierckx, L. Foster (I. Vetokele 79′), D. Nene (K. Vaesen 73′)
Opstelling KV Oostende: D. Phillips, O. Urhoghide, F. Katelaris, C. Mcgeehan, F. Hornby, K. Rocha, I. Boonen, T. Sakamoto, R. D’Haese, A. Tanghe, T. Ambrose

Eerste helft

Al vroeg in de wedstrijd konden onze Kemphanen bijna het doel vinden. Dierckx raakte bij een voorzet van De Cuyper maar doelman Phillips kwam op tijd tussen. Nene kon het nog in tweede instantie proberen maar zag zijn schot over het doel eindigen. Ook in de volgende minuten volgden er nog enkele goede kansen. Fixelles probeerde het vanop afstand maar het schot werd geblokt door een verdediger. Vervolgens kwam ook Foster op een gevaarlijke positie voor doel, maar ook hij zag zijn schot gestopt worden door Phillips.

Iedereen voelde dat er een doelpunt in de lucht hing voor onze Kemphanen en het duurde dan ook niet lang tot we dit mochten noteren. Nene kon twee KVO verdedigers eraf sprinten en plaatste de bal vervolgens heerlijk in de rechter onderhoek. Westerlo was duidelijk sterker, zowel op vlak van balbezit als de kansen.

Ook Chadli had twee keer een kopkans. De eerste maal op voorzet van Reynolds, vervolgens op voorgeven van Nene die eerst met een knappe actie zijn man passeerde. Westerlo ging op zoek naar het tweede doelpunt en dat kwam er ook. Dierckx kon in minuut 28 na een eerder geblokt schot van Foster de bal voorbij Phillips werken, 2-0.

Bijna mochten we in minuut 37 ook nog de 3-0 noteren. Chadli stak Foster diep die de bal vervolgens tot bij Nene bracht. Nene haalde uit op doel maar de doelman wist de bal met een goede save uit de netten te houden. Dit bleek vervolgens toch niet erg te zijn, want nog geen minuut later ging de bal op de stip. Reynolds werd neergehaald in het zestienmetergebied, Chadli zette zich achter de bal en knalde hem in de linksonder binnen, 3-0.

De eerste helft werd bij deze stand afgefloten. Westerlo scoorde oververdiend 3 doelpunten na een zeer sterke en dominante 45 minuten voetbal.

Tweede helft

Al meteen na rust schoot Westerlo opnieuw goed uit de startblokken. De score werd in minuut 49 nog verder uitgediept naar 4-0. Ditmaal was het Lyle Foster die doelman Phillips wist te verschalken met een schot richting de verste hoek. Diezelfde Foster maakt enkele minuten later ook nog de 5-0. Opnieuw kreeg hij de ruimte om uit te halen op doel. Zonder twijfelen trapte hij de bal binnen.

Na het uur werd er wat rustiger gespeeld door onze Kemphanen. Oostende probeerde nog een aantal keren het Westelse doel onder vuur te nemen maar van gevaarlijke pogingen konden we niet spreken. Vaak was de verdediging alert en kon de bal onderschept worden.

In minuut 81 volgde er nog een doelpunt langs onze zijde. Ditmaal werd er na een hoekschop goed afgewerkt door invaller Akbunar waardoor we de 6-0 op het scorebord zagen verschijnen.

De wedstrijd werd zonder extra tijd afgefloten. Westerlo speelde tegenstander volledig van ’t kaske naar de muur! Prachtig resultaat om de eerste seizoenshelft af te sluiten.

Doelpunten 

D. Nene 1-0 (16′)
T. Dierckx 2-0 (28′)
N. Chadli 3-0 (40′)
L. Foster 4-0 (49′)
L. Foster 5-0 (53′)
H. Akbunar 6-0 (81′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts