KVC Westerlo – KRC Genk

Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen KRC Genk op de planning. Het team van Wouter Vrancken wist tot nu toe in de competitie al 43 punten uit 16 wedstrijden te verzamelen. Bekerwedstrijden betekenen vaak rotaties in de opstelling en dat was ook vandaag niet anders. Onze coach voerde maar liefst 6 wijzigingen door in de startende elf. Doelman Gillekens startte in de basis, Nacer Chadli was terug uit blessure en ook Perdichizzi, Van den Keybus, Dierckx en Gumuskaya verschenen aan de aftrap.

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, B. Reynolds (E. Jordanov 70′), R. Seigers, P. Perdichizzi, M. De Cuyper, N. Chadli (D. Nene 70′), T. Dierckx, T. Van den Keybus, M. Gumuskaya (R. Neustaedter 79′), N. Madsen (M. Fixelles 56′), K. Vaesen (I. Vetokele 70′)

Opstelling KRC Genk: M. Vandevoordt, D. Munoz, C. Cuesta, M. McKenzie, G. Arteaga, M. Galarza, B. Heynen, M. Trésor, B. El Khannous, J. Paintsil, P. Onuachu

Eerste helft

Eerste kans van de wedstrijd viel bij de Westelse zijde. Gumuskaya kon uithalen op de volley richting de benedenhoek, maar Vandevoordt wist de bal nog net te stoppen.. Genk kwam meteen opzetten met een antwoord waardoor we al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwamen. Net voor het kwartier wist Onuachu de score te openen door de bal in de rebound voorbij Gillekens te trappen.

Onze Kemphanen speelden de bal vervolgens goed rond richting het zestienmetergebied van de tegenstander maar dit leverde voorlopig nog niet veel meer op dan enkele hoekschoppen. Genk kampte even met moeilijkheden achterin. Ze hadden alle moeite om geen fouten te maken en kansen weg te geven, hier konden we echter niet van profiteren.

Bijna wisten de ‘Genkies’ hun voorsprong te verdubbelen. Paintsil dribbelde voorbij de defensie en gaf de bal mee met Heynen. Het schot eindigde gelukkig in het zijnet.

De eerste helft werd gekenmerkt door een laag tempo met enkele kansen voor beide partijen. Na 45 minuten trokken de spelers de kleedkamers in om te gaan rusten bij een 0-1 achterstand.

Tweede helft

Net na de rust kon Genk een aanval opzetten vanuit een snelle omschakeling. Paintsil bracht de bal tot bij Onuachu maar de Westelse defensie was er op tijd bij om een diepere achterstand te voorkomen. Na 56 minuten vond coach Jonas De Roeck dat het tijd was om een eerste keer te gaan wisselen. Nicolas Madsen mocht het veld verlaten, in zijn plaats kwam Mathias Fixelles.

Vanaf dat de klok het uur voorbij had getikt begon Genk de wedstrijd voorzichtiger aan te pakken. De bal werd bijgehouden op de eigen helft om onze Kemphanen niet in de wedstrijd te laten komen. Het lukte maar niet om voor echte dreiging aan het Genkse doel te zorgen.

In minuut 78 konden we dan toch eindelijk een goede poging noteren. Het team ging goed naar voren en haalde uit richting het doel van Vandevoordt, maar het schot ging jammer genoeg net naast.

In het slot van de wedstrijd zagen we handspel na een schot in het zestienmetergebied. Onze Kemphanen vragen om een penalty maar de ref had het niet gezien. In de Beker wordt geen VAR gebruikt dus de penalty bleef uit. We eindigden de wedstrijd met een 0-1 verlies.

Doelpunten 

P. Onuachu 0-1 (14′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts